Nyakplasztika

Nyakplasztika nyugodt környezetben, profi szakorvosok által: jelentkezzen be konzultációra a Lóderer Plasztikai Sebészetre és nyerje vissza feszes bőrét!

Nyakplasztika – milyen esetben indokolt?

Bőrünk az idő múlásával veszít rugalmasságából és genetikától függően, a kor előrehaladtával egyes részeken jelentősen megnyúlik. Bizonyos területeken a megnyúlt bőr ronthat az életminőségen, például amikor a megereszkedett szemhéj akadályozza a látást. Ilyenkor egészségügyi szempontból is fontos szemhéjplasztikát végezni.

Ezzel szemben más területeken, például a karon vagy nyaki részen a megereszkedett bőr csupán esztétikai szempontból jelent problémát. Ez azonban kihatással lehet az önbizalomra és a mindennapi hangulatra, ezért éppen olyan fontos foglalkozni ezzel a problémával is.

Amikor jelentős fogyás után, vagy időskorból adódóan a bőr látványosan megnyúlik, azt csak sebészeti beavatkozással lehet ismét feszessé tenni. Ha Önnek megereszkedett bőre életminőségbeli romlást vagy esztétikai gondot okoz, jelentkezzen be a Lóderer Klinikára!

nyakplasztika árak Budapesten
nyakplasztika árak Budapesten

Beavatkozás menete a Lóderer Klinikán

Plasztikai sebészetünkön minden beavatkozást egy személyes konzultáció előz meg. Ennek során orvosunk megvizsgálja az érintett területet, hogy megállapítsa, milyen módszerrel tudjuk elérni a lehető legjobb eredményt. A konzultáció során azt is megmutatja, hogy Ön milyen eredményre számíthat a műtét után, valamint ekkor van lehetősége feltenni kérdéseit szakorvosunknak.

Amennyiben a konzultáció után a beavatkozás mellett dönt, megbeszélünk egy időpontot a műtétre. Mint minden sebészeti eljárást megelőzően, úgy a nyakplasztika előtt is szükséges részt vennie egy teljes körű labor- és EKG vizsgálaton. Ha a vizsgálatok során nem találunk kizáró kockázati tényezőt, a beavatkozás biztonsággal elvégezhető.

A következő lépés maga a beavatkozás, amelynek köszönhetően bőre ismét fiatalossá, feszessé válhat, Ön pedig éveket tagadhat le a korából. A műtétek helyi érzéstelenítéssel vagy altatásban végezzük. Utóbbi esetben Önnek egy éjszakát klinikánkon kell töltenie, hogy megfigyelés alatt tarthassuk. Ha a reggeli vizit során mindent rendben találunk, haza bocsátjuk..

A pontos eljárás a testi adottságoktól, a bőr állapotától függ. A nyakplasztika általában az izmok és a nyaki bőr feszesítését, valamint zsírleszívást, azaz részben tokaplasztikát is jelenthet.

Úgy gondolja nyakplasztika műtétre lenne szüksége?

Konzultációs időpontért
lépjen velünk kapcsolatba!

nyakplasztika

Gyógyulás nyakplasztika után

A beavatkozás után a műtéti területre orvosunk egy nyakrögzítőt helyez, amelynek meghatározott ideig fenn is kell maradnia. Az érzéstelenítő hatásának múlásával fájdalom, feszülő érzés jelentkezhet, ez azonban fájdalomcsillapítóval enyhíthető, elmulasztható. A műtétet követő első tíz napban sportolás, fizikailag megterhelő tevékenység és nehéz tárgyak emelése ellenjavalt. Néhány hétig a szoláriumot, napot és szaunázást is kerülni kell. A komolyabb véraláfutások és duzzanatok elkerülése érdekében javasolt minél többet pihenni. Az edzést és sminkelést csakis ezek felszívódása után lehet ismét elkezdeni.

Az orvosunkkal egyeztetett időpontban (a beavatkozástól számított egy hét múlva) vissza kell jönnie varratszedésre és kontrollra.

Nyakplasztika árak

A plasztikai műtétek árát klinikánkon minden esetben személyre szabottan határozzuk meg, mivel az eljárások a testi adottságoktól függően azonos típusú műtétnél is eltérhetnek két páciens esetében. Az árakkal kapcsolatban gyakran felmerül a kérdés, hogy elvégezhető-e TB alapon. A NEAK csak olyan beavatkozásokat támogat, amelyeket orvos javasol az egészségkárosodás megelőzése, vagy az életminőség javulása érdekében. Ebből adódóan az általában csupán esztétikai problémát jelentő nyakplasztika nem tartozik a TB támogatott eljárások közé.

nyakplasztika