Gyomorszűkítés, sleeve műtét

A jelentős túlsúly, kóros elhízás nemcsak esztétikai problémát, de komoly egészségügyi kockázatot is jelent. Ilyen esetben a gyomorszűkítés nyújthat megoldást. Jelentkezzen be személyes konzultációra a Lóderer Plasztikai Sebészetre!

Gyomorszűkítés: milyen esetekben szükséges elvégezni?

Amikor a páciens olyan mértékű túlsúllyal küzd, amely a mindennapi tevékenységeket, szélsőséges esetben az önmagáról való gondoskodást megnehezíti, gyomorszűkítő műtét jelenthet végleges megoldást. Különösen akkor, ha az illető életmódváltás, sport és egészséges étrend mellett sem képes jelentős súlycsökkenést elérni.

A magas túlsúly ugyan esztétikai problémát is jelent, ez azonban az egészségügyi kockázatok mellett csak minimális szempont. A kóros elhízás olyan betegségek kialakulásához vezethet, mint cukorbetegség, szív- és érrendszeri megbetegedések vagy magas vérnyomás, amelyeket nagyon komolyan kell venni. Nők esetében a meddőség kockázata is magas, hiszen az elhízás a petefészekre is kihatással lehet, ami pl. PCOS-hez vezethet. Mindezek mellett pedig a nagy teher a lábaknak és gerincnek sem tesz jót, így ízületi betegségek, fájdalom is kialakulhat ezeken a részeken.

gyomorszűkítés

Úgy gondolja, hogy gyomorszűkítő műtétre lenne szüksége?

Konzultációs időpontért
lépjen velünk kapcsolatba!

sleeve műtét

Gyomorszűkítés, sleeve műtét: hogyan zajlik a beavatkozás?

Az eljárást két fontos lépés előzi meg. Az egyik egy személyes konzultáció, amin szakorvosunk megvizsgálja Önt, ismerteti a műtéttel kapcsolatos fontos tudnivalókat és megmutatja, hogy milyen eredményre számíthat a műtét után. Ezt követően egy teljes körű laborvizsgálaton, valamint EKG-n is részt kell vennie. Ha ezek alapján elvégezhető a műtét, akkor időpontot egyeztetünk.

Nemcsak a gyomor lecsökkent mérete, hanem a hormonok is szerepet játszanak a súlycsökkenésben. Az eltávolított gyomorrészben termelődik részben az éhségért felelős ghrelin hormon is.

A gyomorszűkítés altatásban történik, így Önnek egy éjszakát mindenképpen klinikánkon kell töltenie, hogy megfigyelés alatt tarthassuk. Az eljárás lényege – ahogy arra a neve is utal – a gyomor méretének csökkentése. Ezt speciális varrógépek segítségével végezzük, a bőrön csak kis metszéseket ejtve, laparoszkópos technikával, amellyel 180-200 ml űrtartalmú – úgynevezett – csőgyomrot alakítunk ki. Ennek célja, hogy a gyomor befogadóképessége csökkenjen, így a bevitt táplálék mennyisége is.

Gyógyulás a műtét után

A műtét napján táplálékot nem vihet be a páciens, de tiszta vizet már lehet inni a műtét délutánján. A műtétet követően rendszeresen vissza kell jönnie kontrollvizsgálatra a szakorvos által meghatározott időközönként.

Mint minden súlycsökkentő műtétet követően, a gyomorszűkítés után is komoly kitartás és teljes életmódváltás szükséges. Önmagában a műtét nem oldja meg az elhízás problémáját, csak nagy mértékben elősegíti azt. A továbbiakban a páciensen múlik, hogy a súlycsökkenés után elért testsúly fennmarad-e. A gyomor néhány páciens esetén ugyanis a műtét után is képes tágulni, ha a bevitt táplálékmennyiséget túlzásba visszük.

gyomorszűkítés Lóderer

Gy.I.K

Gyomorszűkítés ára: mennyibe kerül a beavatkozás?

Klinikánkon személyre szabott árakon végezzük a műtéti beavatkozásokat, hiszen a testi adottságok mindenkinél eltérőek és az esetleg korábbi hasi műtétek is befolyásolhatják a műtét időtartamát, nehézségi fokát. Pontos árat csak egy személyes konzultáció után tudunk meghatározni.

Milyen típusú súlycsökkentő műtétek érhetők el a klinikán?

A Lóderer plasztikai sebészeten több típusú súlycsökkentő beavatkozást is végzünk, hiszen mindenkinél eltérhet, hogy mely módszer a leghatékonyabb számára. Kevésbé súlyos elhízásnál zsírleszívást alkalmazunk, a kóros túlsúlyra pedig a gyomor bypass műtét vagy gyomorgyűrű is megoldást jelenthet.