Tokaplasztika

Tokaplasztika a Lóderer Plasztikai Sebészeten: modern orvostechnológia, nyugodt környezet, profi szakorvosok és fájdalommentes beavatkozások. Jelentkezzen be személyes konzultációra!

Tokaplasztika fajtái

Habár a tokát érintő esztétikai problémák egészségügyi szempontból nem jelentenek kockázatot, negatív kihatással lehetnek a mindennapokra. Előfordulhat, hogy az öregedés vagy más hatások következtében a bőr elveszíti rugalmasságát és megnyúlik, ráncos lesz. A tokaplasztikával ez a probléma megoldható. Ezt a beavatkozást teljes arcplasztika során is elvégzik, így amennyiben az arcon is hasonló a bőr állapota, érdemes együtt elvégeztetni a két eljárást.

A másik, tokát érintő esztétikai probléma a zsírszövetek lerakódása lehet. Hízás esetén a legtöbb testrészen, így az áll alatt is megnő a zsírmennyiség, ami toka kialakulásához vezet. Ebben az esetben a toka zsírleszívás, majd a felesleges bőrréget eltávolítása jelenthet megoldást.

toka műtét

Szeretne tokaplasztikát?

Jelentkezzen be műtétre a Lóderer Plasztikai Sebészetre!

tokaplasztika fájdalommentesen

Toka műtét előtt

Ahogyan minden más beavatkozásunk előtt, úgy a tokaplasztika előtt is szükséges részt vennie egy személyes konzultáción. Ennek során szakorvosunk megvizsgálja Önt és meghatározza az eljárás pontos módját. Ez lehet zsírleszívás, bőrfeszesítés, esetleg mindkettő. Emellett megmutatja, hogy milyen eredményre számíthat, valamint Ön felteheti kérdéseit. Amennyiben a konzultáció után a műtét mellett dönt, azt megelőzi egy teljes körű laborvizsgálat.

Hogyan zajlik a tokaplasztika?

Amennyiben zsírleszívásról beszélünk, az egy vékony cső bevezetésével történik. Sok esetben a bőr van annyira rugalmas, hogy a toka zsírleszívás során visszahúzódik és ismét feszes lesz. Ebben az esetben nincs szükség korrekciós beavatkozásra.

Ha nem a felgyülemlett zsír, hanem a megnyúlt, esetleg ráncos nyaki bőr okozza a problémát, úgy annak eltávolítására kerül sor.

Ezeket a műtéteket altatásban végezzük és körülbelül egy órát vesznek igénybe.

Tokaplasztika után

Mivel a műtétet altatásban végezzük, Önnek egy éjszakát klinikánkon szükséges töltenie, hogy megfigyelés alatt tarthassuk. Amennyiben a reggeli viziten mindent rendben találunk, hazaengedjük.Sebészünk felszívódó varratokat használ, így varratszedésre nem kell visszajönnie. Két hétig egy speciális szorítókötést kell viselnie, amely segíti a szöveteket a megfelelő letapadásban és ezáltal gyorsítja a gyógyulást. A megerőltető fizikai tevékenységeket, sportolást kerülni kell néhány héten keresztül. Az áll alatti rész és a nyak végleges formáját körülbelül fél év után éri el.

tokaplasztika fájdalommentesen Lóderer

Gy.I.K

A beavatkozás előtti laborvizsgálatot hol tudom elvégeztetni?

Bármely háziorvos tud beutalót adni egy ilyen vizsgálatra, de magánegészségügy keretein belül a Szent Magdolna Magánkórházban is elvégeztethető önköltségesen.

Toka plasztika árak: mennyiben kerül a toka műtét?

Eljárásaink árát minden esetben egyénileg határozzuk meg, hiszen a testi adottságok mindenkinél eltérőek. Emiatt lehetséges, hogy ugyanaz a beavatkozás módjában vagy idejében különbözik.

Fájdalmas-e a beavatkozás?

Sebészeink minden esetben gondoskodnak a megfelelő érzéstelenítésről, így beavatkozásaink nem fájdalmasak.

Milyen kockázatai vannak a beavatkozásnak?

A plasztikai műtéteknél előfordulhat duzzanat, véraláfutás vagy gyulladás. Ezek azonban nem jelentenek nagy mértékű egészségügyi kockázatot és pár nap alatt, általában további beavatkozás nélkül el is múlnak.

Lehetséges a tokaplasztika tb támogatással?

TB-vel csak olyan műtéteket lehet elvégezni, amelyek hozzájárulnak az életminőség javulásához vagy komoly egészségügyi károk megelőzéséhez szükségesek. Ebből adódóan a tokaplasztika nem egy NEAK által támogatott eljárás.

Meddig látszik a tokaplasztika eredménye?

Az eredmény nagyon tartós, hosszú éveken keresztül is fennmaradhat. Fontos azonban tudni, hogy függ a genetikától is, illetve egy esetleges újabb elhízás ismét a műtét előtti állapotot eredményezheti.