Ráncfeltöltés

Az idő múlásával, külső hatásokra vagy egyszerűen csak a genetikának köszönhetően az arc bőre bizonyos mértékben ráncossá válhat. Habár egészségügyi kockázatai nincsenek, a ráncok negatív kihatással lehetnek a mindennapokra, hiszen esztétikai szempontból igen zavarók. Amennyiben Önt is zavarják ráncai, kérjen időpontot ráncfeltöltés szolgáltatásunkra!

Ráncfeltöltés: milyen anyagokkal végzik?

A ráncfeltöltés egy olyan injekciós beavatkozás, amelynek során valamilyen ráncfeltöltő anyagot fecskendezünk a bőr alá, kisimítva vagy csökkentve ezzel a ráncokat, feszessé téve a bőrt. A ráncfeltöltés tehát nem műtét beavatkozással történik, rutineljárásnak számít. Leggyakrabban három anyagot használnak ehhez a plasztikai sebészek: Hyaluronsav, Botox és saját zsír.

Hyaluronsav

A hyaluronsav egy, a szervezetünkben természetes formában is előforduló anyag, ami segíti bőrünk feszességét, hiszen magas vízmegkötő tulajdonsággal rendelkezik. Ráncfeltöltés során ezt az anyagot fecskendezik a ráncos területekbe. A hyaluronsav kb fél év alatt felszívódik, így az eljárást szükséges megismételni bizonyos időközönként a tartós eredmény érdekében. Tapasztalatunk szerint azon pácienseknél, akik több hyaluronsavas ráncfeltöltésen estek már át, a felszívódási idő megnyúlik.

Botox

A botox módszer esetén a töltőanyag az úgynevezett botolinum toxin, amely a ráncokért felelős izmok működését akadályozza meg. Ilyen értelemben nem is nevezhető töltőanyagnak. A botox általában nem befolyásolja az arc mimikáit, más izmainak mozgását, csakis a beadott területen fejti ki hatását. Ez a beavatkozás kb 3 hónapig eredményes, ezen idő elteltével az eljárást szükséges megismételni.

Saját zsír

Nemcsak mesterségesen létrehozott anyagokkal, de ráncfeltöltés saját zsírral is végezhető. Ennél a beavatkozásnál először szükség van egy zsírleszívásra is a páciens testének más területéről. Mivel az arc kis felületein vannak csak ráncok, így emiatt nem szükséges nagyobb mennyiségű zsír leszívása. A saját zsírt először megtisztítják és feljavítják, csak ezután kerülhet befecskendezésre.

Üde és fiatalos arcot szeretne?

Kérjen időpontot konzultációra!

Ráncfeltöltés Budapest

Ráncfeltöltés: melyik módszert válasszam? 

A leggyakoribb eljárás a botox és a hyaluronsavas módszer. Mint minden beavatkozás előtt, úgy a ráncfeltöltés előtt is szükséges részt vennie egy személyes konzultáción. Ennek során szakorvosunk minden fontos információt elmond, Önnek pedig lehetősége van feltenni kérdéseit, beleértve a módszer kiválasztását. Plasztikai sebész kollegánk a konzultáció során megmutatja azt is, hogy milyen eredményre számíthat. Amennyiben ekkor a beavatkozás mellett dönt, keresünk egy időpontot.

Ráncfeltöltés
menete

A beavatkozás maximum fél órát vesz igénybe és mivel egyik módszer sem igényel műtéti beavatkozást, Önnek nem kell a klinikán maradnia a beavatkozás elvégzése után.

A rutineljárásnak köszönhetően gyógyulási idővel sem kell számolnia. Azonnal visszatérhet a mindennapi tevékenységekhez.

ráncfeltöltés árak

Gy.I.K.

Ráncfeltöltés árak: mennyibe kerül a beavatkozás?

Rengeteg eltérő testi adottsággal rendelkeznek pácienseink, így klinikánkon minden eljáráshoz egyedi árat szabunk meg. A személyes konzultáció során szakorvosunk megvizsgálja Önt és ezt követően határozza meg az eljárás módszerét, a szükséges anyagmennyiséget és ezek alapján az árat.

Mely városokban érhető el a klinika?

Budapesten és Balatonfüreden egyaránt elérhetők vagyunk. Füredi rendelőnkben azonban csak konzultációra és műtéti beavatkozást nem igénylő eljárásokra – ajakfeltöltés, ráncfeltöltés stb – van lehetősége.

Mennyire fájdalmas az eljárás?

A Lóderer Plasztikai Sebészeten profi szakorvosok dolgoznak, akik modern orvostechnológiát alkalmaznak. Műtéteink ennek köszönhetően fájdalommentesek. Kényelméhez emellett hozzájárul az is, hogy pácienseinket nyugodt, diszkrét környezetben fogadjuk és látjuk el.

Milyen feltételei vannak a műtéti beavatkozásoknak?

Minden műtétünk előtt kötelező pácienseinknek részt vennie egy személyes konzultáción. Amennyiben ennek során a műtét mellett dönt, úgy azt megelőzi egy teljes körű laborvizsgálat, EKG és akár ultrahang is szükséges lehet. Amennyiben ezekkel kizárunk minden jelentősebb kockázati tényezőt, a műtét elvégezhető.