Mellfelvarrás

Az életkor előrehaladtával, valamint a szülés után a szoptatás hatására a mell bőre elveszíti rugalmasságát, régi alakját. A mellfelvarrás olyan plasztikai beavatkozás, amellyel a mellek feszesebbé és formásabbá tehetők: kérjen időpontot a Lóderer Plasztikai Sebészetre!

Mellfelvarrás: mikor indokolt a beavatkozás?

A mell kötőszövetei genetikai adottságok, szoptatás, súlyvesztés hatására már fiatalkorban is megnyúlhatnak. Ha a mell bőre elveszíti rugalmasságát, akkor gyakran az implantátummal végzett korrekció nem elegendő a kívánt forma eléréséhez: ilyenkor mellfelvarrás lehet a legjobb megoldás. A mellfelvarrás gyakran mellnagyobbítással (implantátum vagy saját zsír) vagy mellkisebbítéssel is együtt jár a páciens elképzelésének megfelelően. Szerencsére a különböző beavatkozásokat egymással is lehet kombinálni a még természetesebb vagy esztétikusabb végeredmény elérése érdekében.

mellfelvarrás műtét

Esztétikus, természetes mellek:

Kérjen időpontot mellfelvarrás beavatkozásra!

mellfelvarrás dr. lóderer zoltán

A mellfelvarrás pontos menete

A mellfelvarrás általában kb. 1,5 órán át tartó műtét, amelyet általában altatásban végzünk. A beavatkozás típusa attól függ, hogy a kötőszövet mennyire ereszkedett meg, ez alapján az alábbi három technikával dolgoznak orvosaink:

Enyhe megereszkedés esetén a mellbimbó körül egy gyűrű alakú metszést ejt a plasztikai sebész. Ilyenkor ezen keresztül távolítják el a feleslegben lévő bőrt. Ilyenkor szükség szerint a bimbóudvar kisebbítése, pozícionálása is elvégezhető.
Közepesen lógó melleknél a bimbóudvar körül vezetett metszést egy függőleges irányúval is gyakran ki kell terjeszteni a kívánt eredmény eléréséhez. Bizonyos esetekben szükség lehet implantátum behelyezésére is.

A súlyosan megereszkedett emlőket az úgynevezett fordított T technikával lehet felvarrni. Ilyenkor a mell alsó részén is kell metszést vezetni, hogy a jelentősen megereszkedett vagy megnyúlt bőrt eltávolítsuk. Ez a technika is kombinálható igény szerint implantátum beültetéssel.

Ha 20 év tapasztalattal rendelkező plasztikai sebészetre bízná a mellfelvarrás beavatkozást, akkor jelentkezzen be első konzultációra!

Mellfelvarrás a Lóderer Plasztikai Sebészeten

Klinikánkon minden beavatkozás előtt egy konzultáció keretein belül orvosunk először megvizsgálja Önt, és felvázolja az Ön esetében lehetséges és ideális módszereket. Az első beszélgetés nagyon fontos a páciens szempontjából, hiszen ekkor tudja meg a beavatkozás pontos menetét, a költségeket, a gyógyulás idejét és a várható eredményt is.

A konzultáción előfordulhat, hogy saját zsírral való feltöltést vagy implantátum behelyezését is javasolja plasztikai sebészünk.

A műtét előtti kivizsgáláshoz a vérvételen kívül gyakran EKG, egyes esetekben akár röntgen vagy ultrahang is tartozik, hogy a mellfelvarrás a legnagyobb biztonságban történhessen.

A mellfelvarrás után

A műtét utáni délutánon vagy másnap el is hagyhatja klinikánkat, hogy a gyógyulás saját otthonában, megszokott kényelemben történjen. A műtétet követő napon a kötéseket el lehet távolítani, nyugodtan lehet zuhanyozni, víz, tusfürdő érheti a sebeket.

Az otthoni regenerációt nagymértékben elősegíti a speciális melltartó, amelyet hat hétig kell viselni. A kompressziós melltartó segíti a bőr visszatapadását az emlőkre, a várt forma elérésében is hasznos lehet. A teljes gyógyulás 6-12 hónapot vesz igénybe: egy héttel a műtét után ülőmunka már megengedett, három hét múlva pedig könnyű testmozgást is lehet végezni. A kívánt eredmény nagyjából három hónap elteltével már jól látható, a teljes gyógyuláshoz 6-12 hónap szükséges. A gyógyulási folyamatot az előre egyeztetett kontrollvizsgálatokon ellenőrzik orvosaink.

Mellfelvarrás Gyakran Ismételt Kérdések

Meddig tart a mellfelvarrás eredménye?

A beavatkozás tartóssága függ a páciens genetikai adottságaitól, tevékenységétől, egyéb állapotoktól (pl. szoptatás, mozgáshiány), a testsúly ingadozásaitól is. Szülés után a mellek újra megereszkedhetnek, nagyobb emlők esetén pedig tartósan melltartó viselése ajánlott, amely stabilan tartja a kötőszövetet. Nem lehet általánosítani, azonban a rendszeres mozgás, napi legalább 2 liter folyadék elfogyasztása, a dohányzás kerülése és a testsúly stabilizálása tartósabbá teszi az eljárás eredményeit.

Hány kontrollvizsgálaton kell részt venni?

Összesen három ellenőrzésen kell megjelennie: először a varratszedés esedékes, amelynek időpontját a műtét napján egyeztetjük Önnel. A második kontroll vizsgálat panaszmentes esetben három hónap elteltével, majd a harmadik egy évvel a műtétet követően történik.

Mellfelvarrás árak: mire lehet számítani?

Sajnos elöljáróban nem lehet -tól -ig költségeket sem kalkulálni, hiszen a páciens egyéni igényei, adottságai, a mellek megereszkedésének mértéke mind befolyásolják a végső költségeket. Azt javasoljuk, hogy jelentkezzen be klinikánkra első konzultációra, ahol teljes kezelési tervet készítünk Önnek és a mellfelvarrás ára is kiszámításra kerül.

Mellfelvarrás TB-re: lehetséges?

Plasztikai sebészeti beavatkozásokat komoly orvosszakértői indoklásra lehet csak TB támogatással elvégezni. Ha erre nincs lehetőség, akkor a NEAK-nál méltányossági kérelem benyújtását is meg lehet próbálni a beavatkozás ELŐTT.