Orrplasztika

Egészségügyi vagy esztétikai célú orrplasztika modern orvostechnológiai eszközökkel és magas szaktudású orvosokkal a Lóderer Plasztikai Sebészeten. Jelentkezzen be személyes konzultációra!

Orrplasztika: mikor indokolt a beavatkozás?

Az orrplasztikai műtét elvégzése a legtöbb esetben esztétikai céllal történik. Az orr formája és mérete ugyanis nagy mértékben befolyásolja az arc kinézetét, ami negatív kihatással lehet az önbecsülésre is. Számos esetben viszont egészségügyi okokból fontos korrekciót végezni az orron. Ilyen például az orrsövényferdülés vagy a túlságosan szűk orrnyílás, ami akadályozza az optimális orrlégzést, és egyéb kellemetlen tünetekkel járhat együtt. Ezek pedig az életminőség bizonyos mértékű romlásához is vezethetnek. Az orrplasztika tehát amellett, hogy esztétikusabb karaktert kölcsönöz az arcnak, az élettani funkciók javításában is szerepet játszhat.

orrplasztika

Az ajakfeltöltéstől a különböző mellműtéteken át
a has- és intimplasztikáig.

Kérjen időpontot konzultációra!

orrműtét

Orrműtét típusai 

Ahány ember, annyi orr. Mivel egyénenként nagyon eltérő, hogy hogyan és milyen mértékben deformált az orr, így minden embernél más típusú orrműtét elvégzése szükséges.

Teljes orrműtét 

Teljes orrplasztikának nevezzük azt a beavatkozást, ami az orr csontos, porcos és lágy részét is érinti. Vannak olyan eldeformálódások, amiket nem lehet korrigálni enélkül.

Részleges orrplasztika 

Részleges orrplasztikáról akkor beszélünk, amikor csak kisebb korrekcióra, egy esztétikai elváltozás helyrehozására van szükség. Ebben az esetben a műtét az orr csontos részét nem érinti. Ilyen például az orrcsúcs műtét.

Másodlagos beavatkozás 

Abban az esetben, ha előzőleg hibásan végezték az orrműtétet, vagy a páciens nem elégedett az eredménnyel, elvégezhető egy második vagy akár harmadik beavatkozás.

Orrplasztika: a beavatkozás menete

Mint minden más műtét esetében, az orrplasztika előtt is részt kell vennie egy személyes konzultáción. Ennek során orvosunk kikérdezi Önt az elképzeléseiről, majd ismerteti az eljárás pontos menetét, valamint megmutatja, hogy milyen eredmény várható a beavatkozás után. Amennyiben Ön a konzultáció után az orrműtét mellett dönt, úgy szükséges részt vennie egy teljes körű kivizsgáláson. Ebbe beletartozik egy laborvizsgálat, valamint előfordulhat, hogy EKG, röntgen vagy ultrahang elvégzésére is szükség lehet.

Az orrplasztikai műtét altatásban történik, így Önnek a beavatkozást követően egy napot a sebészeten kell töltenie, hogy orvosunk megfigyelés alatt tarthassa.

Gyógyulás a műtét után

A műtét utáni első pár napban jelentkezhet fájdalom az orr területén. Ez normális és egy egyszerű fájdalomcsillapítóval kezelhető. Váladékozás is előfordulhat, amit óvatos törölgetéssel szabad csak kezelni, az orrfújás nem megengedett.

Hogy mennyi időt vesz igénybe a teljes gyógyulás, több tényezőtől is függ, például a deformitás mértékétől és a beavatkozás módjától. Általában négy héten keresztül fizikai kímélet szükséges. Különösen fontos, hogy ebben az időszakban sérülés, ütés ne érje az orrot! Az orr a végleges formáját nagyjából 2-(5) év elteltével éri el.

Gy.I.K.

Hogy néz ki az orr és arc a műtét után?

Az orrplasztika után a szemek körül előfordulhatnak sötét karikák és véraláfutások, az orr pedig eleinte duzzadt lehet. Mindez azonban fokozatosan enyhülni fog, majd végleg elmúlik.

Orrplasztika ára: mennyibe kerül egy orrműtét?

Az orr formája és mérete minden egyes ember esetén eltérő. Ebből adódóan az orrplasztika is számos különböző módon történhet, a deformálódás mértékétől függően. Éppen ezért minden beavatkozásunk árát személyre szabjuk, így azt pontosan csak a konzultáció után tudjuk meghatározni.