Mellimplantátum

A mellimplantátumok különféle problémákra nyújtanak megoldást. Előfordul azonban, hogy az implantátumot cserélni kell, vagy esetleg a páciens el szeretné távolíttatni. Kérjen időpontot személyes konzultációra!

Mellimplantátum beültetés 

Mellimplantátumról leginkább mellnagyobbítás esetén beszélünk. A mellimplantátum beültetése gyakori eljárás azonban a formátlan vagy aszimmetrikus mellek korrekciójára is.

Mellimplantátum cseréje: milyen esetben szükséges?

Több oka is lehet annak, ha valaki ki szeretné cseréltetni az implantátumot, bizonyos esetekben pedig kifejezetten javallott is.

Ha a páciens kéri a cserét, akkor annak általában esztétikai okai vannak, mint például, hogy a méret- vagy formabeli igényeik megváltoztak. Az is előfordulhat, hogy az évek során a páciens testalkata változik meg, ezért más méretű vagy formájú implantátumra van szüksége.

Sajnos felmerülhetnek a cserét szükségessé tevő problémák is. Ilyen például, ha megsérül vagy elöregedik az implantátum, esetleg szövődmények alakulnak ki, vagy a korábbi implantátum minősége nem megfelelő. Ritka esetben az implantátum körüli úgynevezett tok zsugorodik össze, vagy keményedik meg olyan módon, hogy az fájdalmassá válik. Ilyenkor az implantátum cseréje vagy eltávolítása erősen ajánlott, amelyről az orvos tud pontos tájékoztatást adni.

mellimplantátum

Esztétikus, természetes mellek:

Kérjen időpontot konzultációra!

mellimplantátumok

Mellimplantátum eltávolítása véglegesen

Előfordul, hogy egy-egy páciens az évek múlásával meggondolja magát különböző okokból, és szeretné véglegesen eltávolítani mellimplantátumait. Ezzel kapcsolatban az egyik első és leggyakrabban felmerülő kérdés, hogy a mellek a mellimplantátum végleges eltávolítása után lehetnek-e még esztétikusak.

Minél nagyobb a behelyezett implantátum, annál nagyobb az esélye annak, hogy a mell bőre olyan mértékben nyúlt meg, hogy az eltávolítás után a mellek már nem tudják visszanyerni a mellnagyobbító műtét előtti formájukat. Lehetséges, hogy a mellek lógni kezdenek és már nem rugalmasak. Ilyenkor a mellfelvarrás vagy a zsírbetöltés nyújthat megoldást.

Sokszor felmerül a kérdés, hogy elvégezhető-e egyetlen beavatkozás során az implantátumok eltávolítása és a mellfelvarrás egyszerre. Technikailag igen, azonban javasolt pár hónapot várni, hiszen előre nem lehet tudni, hogy a mellfelvarrás egyáltalán szükséges lesz-e a mellimplantátumok eltávolítása után. A javasolt eljárásról a konzultáció során tudjuk tájékoztatni a pácienseket.

Gy.I.K.

Babatervezés és mellimplantátum: hogyan időzítsem?

Ha valaki mellnagyobbító műtéten gondolkozik, szinte mindig felmerül a kérdés, hogy az befolyásolja-e a babatervezést, pontosabban a szoptatást. Ha még a baba és a plasztikai beavatkozás is csak tervben van, akkor az implantátumok behelyezését mindenképpen a várandósság, sőt a szoptatás befejezése utáni időszakra érdemes időzíteni. A terhesség alatt ugyanis a test többféleképpen is megváltozhat. Előfordulhat testsúly ingadozás és gyakori, hogy a mellek mérete a várandósság alatt megnő, vagy a szoptatás során formájuk megváltozik. Ajánlott a szoptatást követően legalább három hónapot várni a melleket érintő plasztikai műtétekkel.

Mellimplantátum árak: mennyibe kerül?

A Lóderer Plasztikai Sebészeten minden műtétünkre egyedi árat határozunk meg, amely függ az ön testalkatától és a szükséges eljárás típusától. Kérjen időpontot személyes konzultációra!

Szoptatás mellimplantátummal: kockázatos?

Ha a mellimplantátumok mégis hamarabb kerülnek behelyezésre, mint a baba érkezése, a leggyakrabban felmerülő kérdés, hogy az veszélyezteti-e bármilyen módon a babát. A mellimplantátum behelyezése során a tejcsatornák nem sérülnek. A szilikont pedig a testszövetektől elszeparáltan helyezik be, így nem is érintkezik a tejcsatornákkal, így a babára semmilyen módon nem jelent veszélyt a mellimplantátum.

Esztétikai szempontból a test terhesség alatti változásai miatt lehetséges azonban, hogy a szülés és szoptatás után szükség lesz korrekciós műtétre. A mellek formai vagy méretbeli változásaitól függően ez lehet mellfelvarrás, vagy esetleg a korábbi mellimplantátumok cseréje egy újra, ami méretben vagy formában jobban passzol a mellek szoptatás utáni állapotához.