Mellkisebbítés

Mellkisebbítés a Lóderer Plasztikai Sebészeten fájdalommentesen, modern orvostechnikai eszközökkel, professzionális szakorvosokkal. Kérjen időpontot személyes konzultációra Budapesten vagy Balatonfüreden!

Mellkisebbítés: mikor indokolt a beavatkozás?

Gyakori eset a nőknél, hogy a kis mellméret önbizalomhiánnyal jár együtt, ezért a páciens a mellnagyobbítás mellett dönt. Ugyanígy a túlságosan nagy méretű mellek is okozhatnak önbizalomvesztést. Az esztétikai problémák mellett azonban számos negatív egészségügyi következménye is lehet a túlzottan nagy mellméretnek. Hát- és gerincproblémák alakulhatnak ki, a mellek alatti bőrfelület irritált lehet, begombásodhat, és a sportolás is különböző fájdalmakkal járhat együtt.

A mellkisebbítő műtét ezekre a problémákra végleges megoldást nyújthat. A beavatkozás után a hátfájás megszűnik, javul a testtartás és a mellek esztétikusabb formát kapnak, ezáltal visszanyerhető az önbizalom is.

mellkisebbítő műtét

Esztétikus, természetes mellek:

Kérjen időpontot konzultációra!

mellkisebbítés

A mellkisebbítés menete

A mellkisebbítés előtt mindenképp szükséges részt vennie egy személyes konzultáción, ahol szakorvosunk megvizsgálja Önt, és felvázolja a lehetséges eljárásokat. A konzultáció során megmutatjuk, hogy a gyógyulást követően milyen eredményre számíthat, valamint Ön is felteheti a műtéttel kapcsolatos kérdéseit.

Amennyiben a konzultáció után Ön a beavatkozás mellett dönt, úgy azt megelőzően egy teljes körű laborvizsgálaton kell részt vennie. Valamint előfordulhat, hogy EKG-ra, ultrahangra és mammográfiára is szükség lesz.

A mellkisebbítő műtét altatásban történik és átlagosan 2-3 órát vesz igénybe. A beavatkozás során a zsírszövet és a mirigyállomány egy részét távolítjuk el, valamint az ezek következtében feleslegessé vált bőrrészt. Az altatásban történő műtéteket követően, így a mellkisebbítés után is egy éjszakát a Lóderer Plasztikai Sebészeten szükséges töltenie, hogy megfigyelhessük Önt, másnap reggel azonban a vizit után hazaengedjük.

Gyógyulás a mellkisebbítő műtét után

A műtétet követő első héten fizikai kímélet javasolt, a sportolás, valamint megerőltető fizikai tevékenységek nem megengedettek. A harmadik héttől fokozatosan visszatérhet a mozgáshoz, de még ekkor is csak könnyebb testmozgás végezhető. A napozást és a szoláriumot is kerülni kell a heg teljes kiéréséig, vagy az csak megfelelő fényvédő használata mellett jöhet szóba. A műtét után 6-8 hétig csak speciális melltartót viselhet. A sebész által meghatározott időközönként vissza kell jönnie kontrollvizsgálatra.

Eredmény: a mellek végleges formája és a hegek láthatósága

A mellkisebbítés után a sebeknek idő kell, amíg teljesen meggyógyulnak és a mellek is csak három-hat hónap múlva nyerik el végleges formájukat, ami azután viszont tartós maradhat. A hegek teljes kiérése 12-18 hónapot igényel a műtéttől számítva.

Gy.I.K.

Mellkisebbítés TB alapon: lehetséges?

A NEAK elsősorban olyan műtéteket támogat, amelyeket szakorvos javasol különböző egészségügyi okokból. Esztétikai célból végzett beavatkozásokat nem lehet TB alapon elvégeztetni. Mivel a mellkisebbítő műtét célja gyakran az egészségkárosodás megelőzése és az életminőség javítása, ezt a beavatkozást támogatja a társadalombiztosítás, azonban szigorú feltételeknek kell megfelelni ehhez.

Mellkisebbítés árak: mennyibe kerül a műtét?

A Lóderer Plasztikai Sebészeten minden beavatkozásnak egyedi ára van, amelyet egy személyes konzultáció után tudunk meghatározni.