Hüvelyplasztika

A kor előrehaladtával vagy a szülést követően a hüvely szövetei rugalmatlanná válhatnak, így a hüvely kitágulhat. Ez számos problémát eredményezhet, és általában intimtornával már nem orvosolható. A problémára a hüvelyplasztika jelent megoldást. Kérjen időpontot még ma!

Mikor indokolt a beavatkozás?

A hüvely szöveteinek meglazulása, a hüvely kitágulása nemcsak esztétikai szempontból jelent problémát a nők számára. Kényelmetlenséget, önbizalomvesztést okozhat, valamint az intim együttlétek élménye is csökkenhet.

Amikor a tágulás mértéke intimtornával és egyéb módszerekkel már nem csökkenthető, a plasztikai beavatkozás nyújthat megoldást.

lézeres hüvelyplasztika
hüvelyplasztika fájdalommentesen

Hüvelyplasztika műtét

A hüvelyplasztika műtét egy sebészeti eljárás, ami altatásban történik.

A beavatkozás során a meglazult hüvelyfal süllyedését szüntetjük meg. A teljes műtét körülbelül 1 órát vesz igénybe. Az eljárás módja függ attól, hogy a hüvelyfal mely részeinek (elülső, mellső, hátsó) korrekciójára van szükség.

A mellső falon hosszanti irányban végzünk bemetszéseket, megemeljük és alátámasztjuk a húgyhólyagot, valamint eltávolítjuk a hüvelyfal felesleges részét. A hátsó hüvelyfal esetében eltávolítjuk a felesleges hámot és egyesítjük a kétoldali izmokat. A műtét során lehetőség van a korábban rosszul, hegesen gyógyult gátfal korrekciójára is. Az eljárás a panasszal gyakran társuló rectokele kezelésére is alkalmas, amelynek lényege, hogy a végbél előre domborodik, be a hüvelybe, emiatt a székelés is nehezebb vagy akár inkomplett is lehet.

A beavatkozás során felszívódó varratokat használunk, így nem kell átélnie a kellemetlen varratszedést. Ez a típusú eljárás tartós eredményt nyújthat, de fontos megjegyezni, hogy a körülmények függvényében a hüvely ezt követően ismét tágulhat, például újabb szülés során.

Hüvelyplasztika műtét nagy szakértelemmel, nyugodt környezetben: jelentkezzen be első konzultációra!

Úgy gondolja, hogy hüvelyplasztika műtétre lenne szüksége?

Konzultációs időpontért lépjen velünk kapcsolatba!

hüvelyplasztika műtét

Felkészülés a beavatkozásra

Mint minden műtéti eljárást, a hüvelyplasztikát is egy személyes konzultáció előzi meg. Ennek során szakorvosunk megvizsgálja Önt, minden fontos információt elmond, valamint megválaszolja az Ön kérdéseit.

Ezt követően, a hüvelyplasztika műtét előtt többféle vizsgálatot is el kell végezni. Ilyen például egy nőgyógyászati rákszűrés, valamint alapvizsgálat. Emellett pedig egy teljes körű laborvizsgálat és EKG.

Ezek fontosak lehetnek az esetleges kockázati tényezők kiszűrése szempontjából.

Gyógyulás és regeneráció

A műtét végezhető helyi érzéstelenítésben, amennyiben az eljárást altatásban szeretné, egy éjszakát klinikánkon szükséges töltenie, hogy megfigyelés alatt tarthassuk. Amennyiben orvosunk a reggeli vizit során mindent rendben talál, haza bocsátjuk.

A műtéti területet már másnaptól érheti víz, az intim higiéniáról gondoskodni kell. Az eljárást követő két hétben nem végezhet megerőltető fizikai tevékenységet, nem sportolhat intenzíven. A harmadik hét után fokozatosan térhet vissza korábbi megszokott életritmusához és a könnyebb testmozgáshoz hat hét alatt építve fel azt a szintet, ami a műtét előtt volt. Az intim együttléteket legalább hat hétig mellőzni szükséges.

hüvelyplasztika
hüvelyplasztika menete

Lézeres hüvelyplasztika

Nem feltétlenül szükséges sebészeti beavatkozást végezni hüvelyplasztika céljából. Elérhető egy másfajta eljárás, a lézeres hüvelyplasztika is. Ennek során nincs szükség altatásra, hiszen nem végzünk bemetszéseket, hanem lézeres stimulációval érjük el a hüvely feszességét.

A lézeres kezelés lényege, hogy hő hatására a kollagénrostok újraképződnek a hüvelyben és a medencei kötőszövetben. Ennek eredményeképpen a hüvelyfal vastagabbá és rugalmasabbá válik.

Ez az eljárás körülbelül 15 percet vesz igénybe, teljesen fájdalommentes. Meg kell jegyezni, hogy csak kis fokú eltérés korrekciójára alkalmas és nem annyira tartós, mint a műtéti eljárás, így bizonyos időközönként érdemes megismételni a beavatkozást.

Hüvelyplasztika – Gyakran ismételt kérdések

Mikorra időzítsem a beavatkozást?

A műtétet a menstruációs vérzés után 3-4 nappal érdemes elvégezni, így a sebeknek elegendő ideje marad a gyógyulásra a következő vérzésig.

Milyen egyéb intimplasztikai eljárások léteznek?

Sok típusú probléma érintheti az intimterületeket, amelyre az intimplasztika különböző eljárásai megoldást jelentenek. Ilyen például a nagy- és kisajakplasztika, valamint a szeméremdomb kisebbítő műtét.