Elálló fül műtét

Az elálló fül gyermekeknél és felnőtteknél egyaránt önbizalomhiánnyal, csúfolódással járhat együtt. Amennyiben az Ön vagy gyermeke mindennapjaira is negatív hatással van egy ilyen probléma, az elálló fül műtét nyújthat megoldást. Kérjen időpontot személyes konzultációra!

Elálló fül műtét: mikor van rá szükség?

Habár az elálló fülek komolyabb egészségügyi kockázatot nem jelentenek, nagyon ritkán okozhatnak egyéb kényelmetlenséget. Zavaró és akár fájdalmas is lehet például alvás közben és sapka vagy fejhallgató viselésekor. Ily módon pedig jelentősen ronthatja az életminőséget.

Emellett azonban, mivel a fülek nagyban befolyásolják az arc kinézetét, karakterét, esztétikai szempontból is problémát okozhat. Gyermekek esetében még inkább, hiszen abban a korban csúfolódás tárgya lehet egy nagyobb vagy elálló fül. Habár felnőtt korban már kevésbé jellemző a csúfolódás, egy ilyen probléma komoly önbizalomhiánnyal járhat együtt ilyenkor is.

Mindezekre a fülplasztika jelenthet megoldást. Ez az egyik olyan plasztikai műtét, amelyet gyerekeken is el lehet végezni, természetesen csak szülői beleegyezéssel.

elálló fül korrigálása

Úgy gondolja elálló fül műtétre lenne szüksége?

Konzultációs időpontért
lépjen velünk kapcsolatba!

elálló fül műtét

Beavatkozás előtt

A Lóderer Klinikán minden műtétet egy személyes konzultáció előz meg, aminek során szakorvosunk megvizsgálja Önt. Testi adottságoktól függően ugyanis ugyanannak az eljárásnak a módja eltérhet két ember esetében. A személyes találkozó során orvosunk ismerteti a legfontosabb tudnivalókat, valamint megmutatja azt is, hogy a beavatkozás után milyen eredmény várható. Mindemellett ekkor Ön is felteheti kérdéseit orvosunknak.

Amennyiben a konzultációt követően a műtét mellett dönt, azonnal egyeztetjük is a műtét időpontját.

Elálló fül műtét menete a Lóderer Plasztikai Sebészeten

Az elálló fül műtét általában helyi érzéstelenítéssel történik, azonban amennyiben a páciens túlságosan fél vagy érzékeny, úgy kérhető az altatás is. Az eljárás egyébként helyi érzéstelenítéssel teljesen fájdalommentesen elvégezhető, így amennyiben csak a fájdalomtól fél a páciens, nincs szükség altatásra.

Az eljárás során a fül hátsó részén a porcból és a bőrből eltávolítunk annyit, hogy a fülek a fejhez képest a kívánt szögben álljanak.

elálló fül műtét
elálló fül korrigálása

Beavatkozás után

Amennyiben a műtétet altatásban végeztük, úgy a páciensnek egy éjszakát klinikánkon kell tölteni, hogy megfigyelés alatt tarthassuk. Ha a reggeli vizit során mindent rendben találunk, úgy hazaengedjük. Az elálló fül műtét után egy kompressziós kötést helyezünk a páciens fejére, amelyet egy hétig viselni szükséges a megfelelő eredmény és gyógyulás érdekében. Ezt követően két héten keresztül még rugalmas fejpántot szükséges hordani, ennek részleteit már a konzultáció során megbeszéljük.

A beavatkozás utáni napokban jelentkezhet kisfokú fájdalom, de ez teljesen természetes és hagyományos fájdalomcsillapítóval enyhíthető. Emellett előfordulhat, hogy a fül érzékennyé, vagy akár érzéstelenné válik. Ez azonban általában csak ideiglenes és magától elmúlik.

Az első egy hétben tilos megerőltető fizikai tevékenységet végezni, javasolt a pihenés és a fej felpolcolása. A varratok eltávolítása után már ismét sportolhat.

Már közvetlen a műtét után látható lesz az eredmény, a végleges külsejét azonban csak néhány hét után nyeri el a fül. Ez a duzzanat megszűnését, a véraláfutások felszívódását, valamint a hegek enyhülését, javulását, és a bőr teljes regenerációját jelenti.