Felső szemhéjplasztika

A megereszkedett felső szemhéj sokszor nemcsak esztétikai problémát jelent, de a látás minőségét is ronthatja. Ilyen esetben a felső szemhéjplasztika jelenthet megoldást. Ha Önnek is esztétikai és egészségügyi gondot jelentenek megereszkedett szemhéjai, jelentkezzen be személyes konzultációra!

Felső szemhéjplasztika: milyen esetben szükséges? 

Az öregedéssel bőrünk a legtöbb testrészünkön rugalmatlanná válik, megnyúlik vagy megereszkedik. Igaz ez a szemhéjakra is, amelyek kinézete nagyban befolyásolja az arc karakterét. A megereszkedett szemhéjak következtében arcunk idősebbnek, fáradtnak tűnhet.

De ez nem csak esztétikai problémát jelent. Sokak esetében olyan szinten megnyúlik a felső szemhéj, hogy az a látásban is zavaró tényező, így az életminőség romlásához is hozzájárul. Ezekben az esetekben csak a felső szemhéjplasztika nyújt megoldást, méghozzá hosszútávon.

Szemhéjplasztika műtét nagy szakértelemmel, nyugodt környezetben: jelentkezzen be első konzultációra!

Felső szemhéjplasztika

Úgy gondolja felső szemhéjplasztikai műtétre lenne szüksége?

Konzultációs időpontért
lépjen velünk kapcsolatba!

Felső szemhéjplasztika árak

Beavatkozás előtt

Mint minden plasztikai műtétet, ezt az eljárást is egy személyes konzultáció előzi meg. Ennek során orvosunk megvizsgálja Önt és megmutatja, hogy milyen eredményekre számíthat a beavatkozás után. A konzultáció során teheti fel kérdéseit is szakorvosunknak.

Ha a vizsgálatok alapján biztonságosan elvégezhető a beavatkozás, akkor már csak az időpont egyeztetés van hátra.

Hogyan zajlik a műtét?

A felső szemhéjplasztikai beavatkozást helyi érzéstelenítésben végezzük, aminél maximum az érzéstelenítő injekció okozhat kisebb kellemetlenséget. Maga az eljárás teljesen fájdalommentes. A megereszkedett bőrből eltávolítjuk a felesleget, szükség szerint korrigáljuk az izmok petyhüdt helyzetét, majd a sebeket a bőrfelszín alatti varrattal zárjuk le. Mindez körülbelül 45 percet vesz igénybe.

A műtét helyét plasztikai tapasszal fedjük, amit egy hét múlva távolítunk el a varratokkal együtt.

Gyógyulási időszak

A gyógyulás ideje alatt előfordulhat duzzadás, véraláfutás, kékes elszíneződés és a páciens enyhe feszülést is érezhet a szem környéken. Mindez azonban normális és idővel magától helyre jön. A műtéti területet az első két napban javasolt jegelni, hogy ezek a műtéttel járó következmények enyhüljenek. Előfordulhat, hogy súlyosabb tünetek esetén orvosa antibiotikumos szemcseppet ír fel Önnek.

A műtét utáni pár napban fontos, hogy a páciens pihenjen, minél több időt töltsön nyugalomban és kerülje a hirtelen mozdulatokat. A műtét utáni első két hétben tilos nehezet emelni és megerőltető fizikai tevékenységet végezni, sportolni. A varratok eltávolítása után víz már érheti a sebet, de sminkelni a szemeket bármilyen formában tilos a következő két hétben.

A szemhéjak végleges formája kb 2-3 hónap elteltével alakul ki, de legtöbbször már pár hét alatt is látható az eredmény. A hegeknek azonban 6-12 hónapra van szüksége, hogy teljesen meggyógyuljanak. Ezután már alig észrevehetőek. Új, feszes szemhéjait akár 15 évig is élvezheti.

Felső szemhéjplasztika műtét

Gy.I.K

Felső szemhéjplasztika tb támogatással: lehetséges?

TB alapon olyan plasztikai műtétek végezhetők el, amelyek az életminőség javulásához vagy az egészségkárosodás megelőzéséhez járulnak hozzá. Ilyen tekintetben előfordulhat, hogy a NEAK támogatja a különböző szemhéjplasztikai műtéteket, amennyiben annak elvégzését orvos javasolja.

Felső szemhéjplasztika árak: mennyibe kerül a beavatkozás?

A klinikánkon végzett műtéti eljárások nem fix árasak. Ennek az az oka, hogy mindenki más testi adottságokkal rendelkezik, így ugyanaz a típusú beavatkozás két embernél bizonyos mértékben eltérhet módjában és idejében is. Éppen ezért orvosaink csak egy személyes konzultáció során tudnak árat meghatározni, hiszen ennek során megvizsgálják Önt és megállapítják, hogy mely beavatkozást és azt hogyan szükséges elvégezni.