Karplasztika

Az életkor előrehaladtával, vagy jelentősebb mértékű fogyás esetén előfordulhat, hogy a felkar bőre megereszkedik és lógni kezd. Ilyenkor a sportolás már a legtöbb esetben nem jelent megoldást a problémára. Kérjen időpontot karplasztika elvégzésére a Lóderer Plasztikai Sebészeten!

Karplasztika: milyen problémákra jelent megoldást?

A beavatkozás több, a felkart érintő problémára is megoldást jelent. Ilyen például a felszaporodott zsírszövet eltávolítása, leszívása az adott területről. Majd ezt követően, vagy egy jelentős fogyás utáni rugalmatlan, megereszkedett bőr eltávolítása. Karja így ismét fiatalos és feszes lehet, visszanyerheti önbizalmát és ismét büszkén hordhatja ujjatlan felsőit.

karplasztika árak

Szeretné visszakapni feszes karját?

Jelentkezzen be karplasztika műtétre a Lóderer Plasztikai Sebészetre!

karplasztika árak

Felkészülés a műtétre

Mint minden plasztikai beavatkozás előtt, úgy karplasztika előtt is szükséges részt vennie egy személyes konzultáción szakorvosunkkal. Ennek során orvosunk ismerteti az eljárás pontos menetét, módját, illetve a fontos információkat. Emellett azt is megmutatja, hogy milyen eredményre számíthat az eljárás után, valamint ekkor Ön is felteheti kérdéseit.

Ezt követően egy teljes körű laborvizsgálatot és EKG-t kell elvégezni, hogy kiszűrjünk bizonyos lehetséges kockázati tényezőket. A laborra és a szükséges vizsgálatokra háziorvos tud beutalót adni, vagy beutaló nélkül a magánegészségügyben is elvégzik.

Karplasztika menete és gyógyulás

A felkar plasztika altatásban történik, így a beavatkozás előtti 8 órában már nem ehet. Maga a műtét kb 1.5 órát vesz igénybe. Ha szükséges, akkor az eljárást orvosunk zsírleszívással kezdi. Ezt követően történik műtéti úton a feleslegben lévő bőr és zsír eltávolítása és a kar szöveteinek feszesítése. A sebet varrattal zárják.

Mivel a műtét altatásban történik, Önnek egy éjszakát Sebészetünkön kell töltenie, hogy megfigyelés alatt tarthassuk. Ha azonban a másnap reggeli viziten mindent rendben találunk, otthonába bocsátjuk. A műtétet követő második este már lehet kötés nélkül zuhanyozni. Az első két hétben tilos megerőltető fizikai tevékenységet végezni. A könnyebb testmozgást a műtétet követő harmadik héten már el lehet kezdeni.

Az orvosunk által meghatározott időben vissza kell jönnie kontroll vizsgálatra.

felkar plasztika

Gy.I.K

Mennyi idő után látható az eredmény?

A karplasztika után a felszínen lévő hegeknek kb 6-12 hónapra van szükségük, hogy véglegesnek mondható formájukat elérjék. Az eredmény már közvetlenül a műtét utáni hetekben látható, azonban a kar a beavatkozás utáni 6 hónapban folyamatosan formálódik, így végső formáját is ezután nyeri el.

Karplasztika árak: mennyibe kerül a beavatkozás?

Klinikánkon minden eljárás árát egyedileg határozzuk meg, hiszen a módja függ a páciens testi adottságaitól. Pontos árat ezért csak a konzultáció során tudunk meghatározni.

Érdemes azonban utánajárni, hogy a műtét elvégeztethető-e TB-re. Azokat a plasztikai beavatkozásokat ugyanis támogatja a NEAK, amelyeket egészségkárosodás megelőzése céljával orvos javasol.

Befolyásolja a hízás az eredményt?

A bőr mindig képes nyúlni, így a műtét utáni jelentős hízás hatására a beavatkozás eredménye kedvezőtlenebbé válhat. Az olyan típusú műtétek előtt, amelyek a fogyáshoz járulnak hozzá, például a gyomorszűkítés, mindig érdemes előbb életmódot váltani. Így megelőzhető, hogy a műtét után visszaszedje a felesleges zsírmennyiséget.

Vannak szövődmények és fájdalom a műtét után?

Minden műtét beavatkozás után előfordulhat fájdalom, duzzanat és véraláfutás. Ezek normálisak és pár napon belül maguktól elmúlnak. A szövődmények megelőzése érdekében pedig teljes körű vizsgálat után végezzük csak el a beavatkozást.