Fülplasztika

A nem esztétikus – túl nagy vagy elálló – fülek nem csak az arc karakterét befolyásolják, de az életminőségen is ronthatnak. Ha Önnek esztétikai vagy egészségügyi gondot okoznak fülei, kérjen időpontot konzultációra a Lóderer Plasztikai Sebészeten, mely után elvégezhető a fülplasztika!

Milyen esetekben indokolt a fülplasztika?

Az arc egyes részei sok embernél nem esztétikusak és ilyenkor sok esetben csak műtéti beavatkozással korrigálhatóak, például orrplasztika vagy szemhéjplasztika. Esztétikai tekintetben a nagy méretű vagy elálló fülek okozhatnak problémát. A fülek formája és mérete jelentősen befolyásolja ugyanis a teljes arc kinézetét. Ilyenkor előfordulhat, hogy a nem esztétikus füleket nem tudjuk elfogadni, különösen, ha azokat hajunkkal sem tudjuk eltakarni. A nem esztétikus, elálló vagy nagy méretű fülek gyermekkorban pedig akár csúfolódást is kiválthatnak a kortársakból.

Habár komolyabb egészségügyi kockázatokkal nem jár, az életminőséget jelentősen ronthatja, ha fülei túl nagyok, esetleg elállnak. Zavaró és akár fájdalmas is lehet például alvás közben. Ezekben az esetekben egy fülplasztikai műtét remek megoldást nyújthat a problémára.

fülplasztika Budapest

Nincs megelégedve fülei alakjával?

Kérjen időpontot konzultációra!

fül plasztikai sebészet

Műtét előtti felkészülés

A fülplasztika végezhető altatásban és helyi érzéstelenítésben is. Gyermek páciensek esetében gyakoribb az altatásos módszer, de azoknál a felnőtteknél is van erre lehetőség, akik tartanak a beavatkozás során esetlegesen tapasztalható kellemetlenségektől. A beavatkozás előtt azonban szükség van egy személyes konzultációra, amelyen orvosunk megvizsgálja, meghatározza az eljárás módszerét és megmutatja, hogy milyen eredményre számíthat.

Fülplasztika utáni gyógyulás

Amennyiben a beavatkozást altatásban végezzük, úgy Önnek általában egy éjszakát klinikánkon kell töltenie a maximális biztonság érdekében. Szakorvosunk a műtét után fülére nyomókötést helyez, amit egy hétig folyamatosan viselnie kell, hogy a szövetek a helyükön maradjanak, majd további két héten át tenisz pántot kell hordani.

Az első pár hétben nem ajánlott megerőltető fizikai tevékenységet, sportot végeznie. Mindezek mellett a napozás, szolárium és szaunázás is ellenjavalt a beavatkozást követően legalább két hónapig. Bizonyos időközönként vissza kell majd jönnie kontrollvizsgálatra, amelyet kezelőorvosa határoz meg.

fülplasztika Lóderer

Gy.I.K.

Fülplasztika árak: mennyibe kerül a beavatkozás?

Klinikánkon minden páciensünk számára egyedi árat határozunk meg, hiszen az eljárás módja változhat a különböző testi adottságok függvényében. A személyes konzultáció alkalmával megvizsgálja Önt orvosunk, ezután tud pontos árat mondani.

Hol végezhető a műtétek előtti laborvizsgálat?

Erre az előzetes vizsgálatra bármely háziorvos adhat beutalót, de magánegészségügy keretein belül is elvégeztetheti. Például a Szent Magdolna Magánkórházban végeznek teljes körű laborvizsgálatokat.

Fülplasztika TB támogatással: van rá lehetőség?

A NEAK olyan plasztikai műtéteket támogat, amelyeket az egészségkárosodás megelőzése, életminőség javulása érdekében szakorvos javasol. Esztétikai indokkal elvégzett műtétekre TB alapján nincs lehetőség.

Előfordulhatnak szövődmények a műtétet követően?

Minden beavatkozás után megjelenhet véraláfutás vagy gyulladás, esetleg utóvérzés. Utóbbi kettővel javallott azonnal felkeresnie kezelőorvosát. A véraláfutás és esetleges fájdalom idővel elmúlik és addig is fájdalomcsillapítóval enyhíthető a kellemetlenség.