Mellnagyobbítás

Mellnagyobbítás a Lóderer Plasztikai Sebészeten: modern implantátumok és orvosi technológiák, valamint szakmailag elismert sebész csapat klinikánkon. Kérjen időpontot első konzultációra!

Mellnagyobbítás: mikor indokolt a beavatkozás?

A mellek formája az öregedés, szoptatás hatására megváltozhat: a bőr veszít rugalmasságából, gyakran a várandósság után a korábban esztétikus mellek kisebbek lesznek. Az sem ritka, hogy pácienseink aszimmetrikus melleik korrigálása miatt jelentkeznek hozzánk mellnagyobbító beavatkozásra.

A mellnagyobbítás a legnépszerűbb plasztikai sebészeti beavatkozások között szerepel az ajakfeltöltés és a zsírleszívás mellett, nem véletlenül. A keblek számtalan kultúrában a nőiesség szimbólumai: a formás mellek önbizalmat adnak a nőknek, ezért is választják sokan szopatás, drasztikusabb fogyás után a mellnagyobbító műtétet megoldásként a megereszkedett mellekre.

A mellek kis mérete, a formátlan mellek vagy a két mell közötti szemmel látható méretbeli különbség olykor annyira zavaró lehet, hogy önbizalomhiányhoz vezethetnek. A mellnagyobbítás körüli társadalmi stigma ugyanakkor napjainkban egyre kevésbé jellemző, így Önnek sem kell aggódnia, hogy megbélyegzik a beavatkozás miatt. Klinikánkon felkészült orvosok végzik el a beavatkozást, jelentkezzen be hozzánk első konzultációra!

lóderer mellnagyobbítás

Fájdalommentes mellnagyobbítás a Lóderer Plasztikai Sebészeten:

Jelentkezzen be klinikánkra!

A mellnagyobbítás menete

Időpontegyeztetés után először egy konzultáción kell részt vennie, ahol sebészünk megvizsgálja Önt, ismerteti a lehetséges műtéti eljárásokat és javaslatot tesz az implantátum formájára, méretére is (kerek vagy csepp alakú). Referenciaképeken is megmutatjuk Önnek, hogy gyógyulás után milyen eredményekre számíthat, így sokkal nyugodtabban vághat bele a mellműtétbe. Miután leegyeztettük Önnel az implantáció időpontját, utána elkezdjük szervezni a megelőző vizsgálatokat.

A mellnagyobbítás beavatkozás előtt szükség van teljeskörű laborvizsgálat elvégzésére. Előfordulhat, hogy EKG-t, röntgent vagy ultrahangot is javaslunk: mindenre egy helyszínen, klinikánkon kerítünk sort, hogy Önnek ne kelljen fáradozni a különféle vizsgálatok összeszervezésével.

A műtét napján 6-7 órával a beavatkozás előtt enni már nem szabad.

A mellműtét mindössze 45-60 percet vesz igénybe. Utána Ön a betegszobába kerül, ahol nyugodt körülmények, és szakértő személyzet asszisztálása mellett ébredezhet.

Mivel a műtétet altatásban végezzük, ezért a mellnagyobbítás utáni éjszakát klinikánkon kell töltenie megfigyelés céljából, másnap délelőtt a reggeli vizit után azonban haza is engedjük.

A mellnagyobbítás után

A mellimplantátum behelyezése utáni első hét a legnehezebb. Ilyenkor a szervezet feladata, hogy befogadja az implantátumot. A minél zökkenőmentesebb gyógyulás érdekében a páciens feladata, hogy sokat pihenjen, elsősorban feküdjön, a kötést cserélje a sebész által előírt időközönként.

A műtétet követő napon már otthonában zuhanyozhat, de a műtéti területet óvni kell a víztől. A varratszedésre és az első kontrollvizsgálatra a 7. napon kerül sor klinikánkon. Azonban a következő héten is be kell tartania a műtét utáni javaslatokat:

• A kezeket nem szabad a váll magasságánál feljebb emelni,
• Kerülni kell mindenféle megerőltető aktivitást, például sportolást, tempós gyaloglást, emelgetést, takarítást,
• A sebet óvni kell továbbra is az áztatástól, napozni, szoláriumozni nem szabad.

Mellnagyobbítás után hat hétig egy speciális kompressziós melltartót kell viselnie. A hatodik hét után kell részt vennie a második kontrollvizsgálaton: általában ezután már könnyű fizikai aktivitás is megengedett.

A műtét után a mellek végleges formájukat fél-egy év elteltével nyerik el: a féléves kontrollvizsgálaton orvosunk újra ellenőrzi a gyógyulási folyamatot.

Javasolt továbbá évente egyszer ellenőriztetnie az implantátumok elhelyezkedését, állapotát: a mellnagyobbítás eredménye sajnos nem tart örökké, még a klinikánkon használt prémium minőségű implantátumokat is ki kell cserélni bizonyos időközönként.

Csapatunkkal végig támogatjuk a gyógyulásban: jelentkezzen be első konzultációra!

Mellfeltöltés zsírral: melyek az előnyei?

Mellnagyobbításra nemcsak implantátum beültetésével van lehetőség, hanem a páciens saját zsírját is fel lehet használni a beavatkozáshoz. Természetesen, az eljárás csak akkor lehetséges, ha a páciens szeretne például hasi vagy combtájékról megszabadulni a felesleges zsírszövettől, amelyet utána a mellek formázására lehet használni.

A saját zsírral történő mellfeltöltés legnagyobb előnye, hogy az implantátumoknál sokkal tartósabb (az implantátumot bizonyos időközönként cserélni kell). Ezen kívül azonban azt is érdemes számításba venni, hogy ezzel a technikával sokkal természetesebb végeredmény érhető el. Sokkal kisebb méretű hegek maradnak utána, így a felépülés is gyorsabb, valamint nem utolsó sorban nem áll fenn a tokosodás veszélye (az implantátum beültetésénél előfordulhat).

mellnagyobbító műtét lóderer zoltán

Mellnagyobbítás Gy.I.K.

Hány évesen kerülhet sor a mellnagyobbításra?

Egyre több fiatal lány is a mellnagyobbítás mellett dönt, ha a kisméretű kebleket zavarónak találják. A beavatkozást 18 éves kor előtt nem indokolt elvégezni, sőt, a fiatal felnőttek teste is sokat változik nagyjából 25 éves korukig. Orvosszakértő csapatunkkal azt tapasztaljuk, hogy a legtöbb páciensünk 30-35 éves korában jelentkezik a műtétre, amikor egy vagy több terhesség után a mellek mirigyállománya meglazult a szoptatás hatására. Felső korhatára nem igazán van a mellnagyobbításnak, amennyiben a páciens egészséges.

Mellnagyobbítás TB-re: létezik ilyen opció?

Vannak olyan plasztikai sebészeti beavatkozások, amelyeket a NEAK is támogat. A mellnagyobbítás sajnos nem tartozik ezek közé az műtétek közé, azonban méltányossági eljárást lehet kérvényezni a műtét ELŐTT.

Mellnagyobbítás árak: mennyibe kerül a műtét?

Ez a leggyakoribb kérdés, amelyet a páciensek feltesznek akár telefonon, akár e-mailben. Azt javasoljuk, hogy jelentkezzen be hozzánk konzultációra, hiszen a beavatkozás költségei számos tényezőtől függhetnek. Az első találkozón nemcsak egy teljes kezelési tervet állítunk fel Önnek, de az anyagiakról is pontosan tájékoztatjuk, így Ön át tudja gondolni, hogy belevág-e a mellnagyobbításba.

Okoznak bármilyen egészségkárosodást az implantátumok?

Számos tévinformáció olvasható az internetes cikkekben a mellimplantátumok egészségre gyakorolt negatív hatásáról. A klinikánkon használt szilikon implantátumok nem tartalmaznak mérgező és rákkeltő anyagokat.