Gyomor bypass műtét

Fogyjon műtéttel villámgyorsan és látványosan. Gyomor bypass műtét a Lóderer Plasztikai Sebészeten fájdalommentesen, profi szakorvosok által, modern orvostechnológiával: kérjen időpontot első konzultációra!

Mi a gyomor bypass műtét?

A túlsúly napjainkban népbetegségnek nevezhető: a túlzott kalóriabevitel és a mozgásszegény életmód hatására a testsúly megnő, következményeképp olyan szövődmények alakulnak ki hosszútávon, mint például a 2-es típusú cukorbetegség, ízületi fájdalmak, meddőség, de számos más betegség kiváltója is a túlsúly.

A kóros kövérség kezelésére a világon a csőgyomor műtét a leggyakoribb műtéti beavatkozás. A sebészileg támogatott fogyással a páciensek azokat a felesleges kilókat adhatják le, amelyektől hosszú éveken át sikertelenül próbáltak megszabadulni. A gyomor bypass műtét tulajdonképpen a gyomor kisebbítését és ezen megkisebbített gyomor résznek a vékonybél adott szakaszával történő összekötését jelenti. Az eljárással a gyomor térfogata nagymértékben csökken, emellett pedig a táplálék útjának megváltoztatásával a felszívódás mértékét is megváltoztatjuk. Összességében a páciens nemcsak kevesebbet tud enni, de az elfogyasztott táplálék egy része nem szívódik fel teljes egészében.

Mivel a műtéttel lényeges csökken a bevitt tápanyag mennyisége, ezért a páciensek 1-1,5 év alatt jelentős súlytól tudnak megszabadulni, ha betartják szakorvosaink utasításait.

gyomor bypass műtét

A Lóderer Plasztikai Sebészeten
teljeskörű megoldást nyújtunk a túlsúly leküzdésére:

Kérjen tőlünk időpontot!

bypass műtét

A gyomor bypass műtét menete sebészetünkön

Időpontkérés után az első konzultáción orvosunk alaposan kikérdezi és megvizsgálja Önt, hogy meggyőződjön egészségügyi állapotáról. A beavatkozás előtt többféle előzetes vizsgálatra is szükség van, többek között teljes vérkép, EKG, ultrahang, gyomortükrözés is javasolt. Ezeket mind egy helyszínen tudjuk biztosítani Önnek: igyekszünk minden felesleges terhet levenni az Ön válláról.

A műtét előtti időszakban meg kell változtatnia életvitelét: 2-4 héttel a beavatkozás előtt májzsugorító diétát kell tartania. Orvosaink erre is felkészítik Önt, majd leegyeztetik a bypass műtét időpontját.

A műtétet laparoszkópos eljárással végezzük: átlagosan mindössze öt apró bemetszést ejtünk a hasfalon, így nem kell a nagy hasi műtétek után jelentkező fájdalmaktól tartania. Két napi kórházi pihenés után haza is engedjük, így otthona kényelmében regenerálódhat.

A műtét után bizonyos ideig véralvadásgátló injekciót és kompressziós harisnyát kell alkalmazni a vérrögképződés megakadályozására.

A varratokkal lehet zuhanyozni, de szaunázás, kádban fürdés és fürdőzés a műtét utáni 4 hétig szigorúan tilos.

Milyen szövődményeket előzhet meg a fogyasztó műtét?

A gyompor bypass beavatkozás egyik legnagyobb előnye a túlsúly leadása mellett, hogy számos olyan szövődmény megelőzhető a beavatkozással, amelyek komoly egészségügyi következményeket jelenthetnek:

2-es típusú cukorbetegség: a túlsúly az elsődleges negatív tényező, amely szerepet játszik a 2-es típusú diabétesz kialakulásában

Magas vérnyomás: a rendszeres magas vérnyomás a plusz kilók leadásával csökkenthető és megelőzhető

Szív- és érrendszeri betegségek: a kóros kövérség sajnos kedvez a koszorúér betegségeknek, mint a szívinfarktusnak, stroke-nak

Meddőség: nők esetében a sikertelen gyermekvállalás egyik oka lehet az elhízás és a túlsúly következtében kialakuló petefészket érintő betegségek (pl. PCOS)

Ízületi betegségek: a túlsúly az ízületek (gerinc és láb ízületek) terhelését jelenti

bypass műtét

Mikor szükséges gyomor bypass műtétet végezni?

A gyomor bypass műtét nem rizikómentes beavatkozás: szakmailag elsősorban azoknak a pácienseknek ajánlott, akik kórosan elhízottak, életüket nehezíti, akár veszélyezteti a túlsúly, és a mindennapi életvitel nehézkessé válik a súlyfeleslegtől. Az eljárás lehetséges kockázatait minden esetben ismertetjük pácienseinkkel, akik ennek tudatában, és szakmai javaslatunkra vagy ellenjavallatunkra vághatnak bele a műtétbe.

A sikeres fogyasztó műtét lehetőség az új életre, segít a kívánt testsúly elérésében, az eredmény tartós megőrzéséhez komplex életmódváltás is szükséges. A még esztétikusabb megjelenés érdekében a beavatkozás után klinikánkon további korrekciós beavatkozások is elvégzünk, mint zsírleszívás vagy hasplasztika.

A gyomor bypass műtét után

A kontrollvizsgálatok és konzultációk alatt orvos csapatunk mindenben segíti Önt: lépésről lépésre felépítjük Önnel új típusú táplálkozását.

A fogyás után gyakran további plasztikai sebészeti műtétekre is szükség van: 30-120 kilogramm felesleg leadása után a bőr megereszkedik, a túlsúlycsökkentő műtét után ezért a kötényhas eltávolítására, a comb és a kar bőrének korrekciójára, akár a test egészét érintő body liftre is szükség lehet. 

A Lóderer Plasztikai Sebészeten teljeskörű megoldást nyújtunk a túlsúly leküzdésére: kérjen tőlünk időpontot!

Plasztikai sebészet Gyakran Ismételt Kérdések

Gyomor bypass műtét ára - lehetséges TB alapon?

Ezidáig csak magánfinanszírozású úton elvégzett túlsúlycsökkentő műtéteteket végeztek hazánkban.

A kisebb beavatkozások előtt is szükséges a konzultáció?

A személyes konzultáció hozzájárul a lehető legjobb eredményhez és a kockázatok minimalizálásához is, valamint pácienseink is tiszta képet kapnak arról, hogy milyen eredményre számíthatnak és kérdéseiket is feltehetik orvosunknak. A Lóderer Plasztikai Sebészeten éppen ezért a gyors és műtét nélküli beavatkozások előtt is szükséges a páciensekkel konzultálnunk.