Gyomorgyűrű műtét

A súlyos elhízás már akár a kisebb mozgást igénylő tevékenységeket is megnehezítheti, sokszor a járást teljesen ellehetetleníti. A kóros elhízásra a legtöbb esetben már csak egy műtéti beavatkozás, például gyomorgyűrű jelenthet megoldást. Ha az Ön életére és mindennapjaira is kihatással van jelentős túlsúlya, kérjen időpontot konzultációra a Lóderer Plasztikai Sebészeten!

Gyomorgyűrű műtét: milyen esetben szükséges?

Az elhízás több okból is megnehezítheti a mindennapokat. Habár a kisebb súlyfelesleg is együtt járhat egészségügyi problémákkal, ez inkább esztétikai gondot jelent az emberek többségénél. Erre a diéta és rendszeres mozgás mellett megoldást jelenthet a zsírleszívás. Azonban kóros elhízás esetén már az esztétikai probléma a legutolsó. A túlsúly mértékétől függően megnehezítheti vagy akár teljesen ellehetetlenítheti a mindennapi, alapvető tevékenységek elvégzését és súlyos egészségkárosodással járhat együtt. Ilyen esetben a zsírleszívás már nem jelent megoldást a problémára, helyette a gyomor bypass vagy gyomorgyűrű segíthet.

gyomorgyűrű

Kérjen időpontot konzultációra!

Milyen esetek zárják ki a gyomorgyűrű behelyezésének lehetőségét?

Ahogyan a beavatkozáshoz néhány követelménynek meg kell felelni, úgy a páciensek biztonsága érdekében kizáró okok is vannak. Mindezeket és egyáltalán azt, hogy Önnek, személyre szabottan melyik típusú fogyasztó műtét az ideális beavatkozás, egy minden részletre kiterjedő konzultáció keretében tudja meg kezelőorvosától.

Gyomorgyűrű: milyen feltételei vannak a műtét elvégzésének?

Laikusként sokan azt gondolják, hogy a gyomorgyűrű behelyezése már önmagában is végleg megoldja a problémát, azonban a páciens részéről is hatalmas akaraterőt, elszántságot és kitartást igényel. A gyomorgyűrű műtét után ugyanis teljes életmód- és étrend váltásra van szükség. Ahhoz, hogy valaki gyomorgyűrűt kaphasson, nem elegendő az a tény, hogy kóros elhízással küzd. Van néhány kritérium, amelynek meg kell felelni, hogy a beavatkozás biztonságosan elvégezhető legyen.

Hogyan zajlik a beavatkozás?

Mint minden plasztikai műtét előtt, gyomorgyűrű behelyezését megelőzően is szükséges egy személyes konzultáción részt vennie. Fontos ugyanis, hogy megvizsgáljuk, amivel ki tudjuk szűrni a kockázatot jelentő tényezőket, illetve Ön is tiszta képet kaphat arról, hogy pontosan hogyan végezzük a műtétet és milyen eredményekre számíthat.

A beavatkozás során a gyomor felső részére laparoszkópos eljárással egy szilikongyűrűt helyezünk, amely csökkenti a gyomor méretét, ezáltal az éhségérzetet is, így segít szabályozni a bevitt táplálék mennyiségét. A gyűrű feszessége kívülről, folyadék befecskendezésével állítható, így a kezelőorvos fokozatosan szűkítheti a méretét. A műtétet altatásban végezzük, így azt követően egy éjszakát benn kell töltenie a klinikán, hogy megfigyelhessük.

gyomorgyűrű műtét ára
Lóderer gyomorgyűrű

Mire szükséges odafigyelni a műtét után?

A műtét után Önnek vissza kell jönnie kontrollra a kezelőorvosa által meghatározott időközönként. A beavatkozást követő néhány hétig nagyon szigorú étrendet kell tartania, amelyről orvosunk részletesen tájékoztatja, de alapvetően is szükséges egy teljes életmód váltás a tartós eredmény érdekében.

Gyomorgyűrű műtét ára

Árainkat személyre szabjuk, hiszen függ többek között az Ön testi adottságaitól és a beavatkozás módjától is. Kérjen időpontot konzultációra, ahol meg tudjuk határozni az eljárás módját és így annak árát is.