Gynecomastia

Nyerje vissza önbizalmát a Lóderer Plasztikai Sebészet kiváló orvosainak segítségével! Modern orvostechnológiai eszközökkel, fájdalommentesen végzünk minden beavatkozást, köztük a gynecomastia műtétet is. Kérjen időpontot személyes konzultációra!

Gynecomastia műtét: mikor szükséges a beavatkozás?

A nem esztétikus mellek okozta önbizalomvesztés nem csak a nőknél gyakori jelenség. A gynecomastia magyarul a férfi emlők megnagyobbodását jelenti, amit általában a hormonegyensúly elbillenése – az ösztrogén hormon dominanciája – okoz. Ugyan a gynecomastia egészségügyi szempontból nem jelent kockázatot, esztétikailag igen zavaró lehet.

Nem csak a nők számára érhetők el különböző mellműtétek mint mellfelvarrás vagy mellnagyobbítás. Férfiak számára is igénybe vehetők korrekciós és esztétikai beavatkozások, amennyiben a megnagyobbodott, nőies mellforma önértékelési gondokat és frusztrációt okoz, és mindez kihatással van a mindennapokra is.

Forduljon hozzánk bizalommal: jelentkezzen be első konzultációra!

gynecomastia műtét

Konzultációs időpontért
lépjen velünk kapcsolatba!

Mi történik a konzultáción?

A személyes konzultáció alkalmával szakorvosunk kikérdezi Önt az egészségügyi állapotáról és arról, hogy milyen gyógyszereket szed. Ezt követően megvizsgálja az érintett területet, hogy meg tudja határozni, mi áll a gynecomastia hátterében. A konzultáció végén orvosunk ismerteti az eljárás menetét, és megmutatja, milyen eredményre számíthat a műtétet követően.

Amennyiben Ön a beavatkozás mellett dönt, úgy előtte szükséges részt vennie egy teljes körű laborvizsgálaton, valamint előfordulhat, hogy EKG, röntgen vagy ultrahang elvégzésére is szükség lesz.

Gynecomastia műtét utáni gyógyulás

A nőies férfi mell eltüntetése altatásban történik, így egy éjszakát a sebészeten kell töltenie. Ezt követően csak a varratszedésre és az orvos által megszabott időközönként esedékes kontrollvizsgálatra kell visszajönnie. A hegeknek kb. 6-12 hónapra van szükségük a teljes gyógyuláshoz.

A műtétet követően egy speciális, kompressziós gyógymellényt kell viselnie kb. 2-3 hétig. A műtétet követő nap estéjén már lehet zuhanyozni, víz és tusfürdő érheti a sebeket is. A nehezebb fizikai munkát és intenzív sportolást az első két-három hétben kerülni kell, és ezt követően is csak fokozatosan térhet vissza a mozgáshoz. A szaunázás ellenjavallt a műtétet követő két hónapban.

Gy.I.K.

Gynecomastia műtét TB támogatás igénybevételével?

Beavatkozásaink árai minden esetben személyre szabottak, hiszen testalkattól és -típustól függően változhat a műtétek menete és módja. A TB kizárólag olyan műtéteket támogat, amelyet szakorvos javasol különböző egészségügyi károk megelőzése és az életminőség javulása érdekében. Csupán esztétikai célú beavatkozást nem lehet TB alapon elvégeztetni.

Hány éves kortól végezhető el a gynecomastia műtét?

A serdülő korban még nagyon változékony a hormonháztartás, éppen ezért a férfi mellműtét elvégzése csak a pubertást követően ajánlott, egyéntől is függően 15-16 év felett végezhető. Ezután már nem mennek végbe jelentős hormonális változások, amik a zsírszövetek mennyiségét és így a mell méretét befolyásolnák.

Előfordulhat bármilyen szövődmények a műtét után?

A modern orvostechnológiai eszközöknek és orvosaink magas szintű szaktudásának köszönhetően a komolyabb szövődmények kialakulásának az esélye igen csekély.

A beavatkozás után legfeljebb apróbb, ideiglenes kellemetlenségek jelentkezhetnek. Például tompa fájdalom, amelyre megoldást jelent egy egyszerű fájdalomcsillapító. Emellett az érintett területen előfordulhat véraláfutás vagy az összegyűlt szövetnedv miatt duzzanat. Azonban ez normális és általában további beavatkozás nélkül mindkettő 2-3 hét alatt felszívódik.

Befolyásolja a fogyás vagy hízás a műtét eredményét?

A jelentős súlyfelesleg vagy a műtét utáni nagy mértékű fogyás befolyásolhatja a beavatkozás eredményét. Az optimális eredmény és gyógyulás érdekében ezért a műtétet akkor érdemes elvégeztetni, amikor a páciens a súlyfeleslegtől megszabadult, és jelentős súlyingadozás a műtét után nem várható.