Hasplasztika

Nagymértékű fogyás hatására a has bőre megnyúlik, de várandósság után is nem kívánatos ráncok, terhességi csíkok alakulhatnak ki a hasfalon. A hasplasztika megoldást nyújt a hátra maradt, feleslegben lévő bőr és zsírszövet eltávolítására, így hasa újra lapos, esztétikus lehet: kérjen ajánlatot hasplasztikára!

Mikor javasolt a hasplasztika?

A testsúlyingadozást a bőr nem mindig tudja követni (életmódbeli és genetikai tényezők következményeként), és a kötőszövet elveszíti rugalmasságát. Fogyás (például gyomor bypass műtétet követően), terhesség vagy zsírleszívás után a lógó has okozhat esztétikai és kényelmi gondokat a pácienseknél: ilyenkor a hasplasztika jelentheti a tartós megoldást.

Kifejezetten javasolt a hasfelvarrás és más hasplasztikai beavatkozások, ha a kötényhas vagy az összeesett, ráncos hasi bőr önértékelési problémákat is okoz, esetleg a sportolást és az öltözködést is megnehezíti. Plasztikai sebészetünkön professzionális módszerekkel adjuk vissza Önnek lapos, feszes hasát, és nem kell többé szégyenkeznie még fürdőruhában sem!

Hasplasztikai beavatkozás

Szeretné visszakapni lapos, feszes hasát?

Jelentkezzen be hasplasztika műtétre a Lóderer Plasztikai Sebészetre!

Hasplasztika Lóderer Plasztikai Sebészet

Hasplasztikai műtét a Lóderer Plasztikai Sebészeten

Klinikánkon a legmodernebb eljárásokat alkalmazzuk a hasi felesleges bőr eltávolítására és feszesítésére. Ahhoz, hogy a műtétet a legnagyobb biztonságban tudjuk elvégezni, első lépésként egy előzetes konzultációt javaslunk, amelyre Budapesten és Balatonfüreden is van lehetősége. Itt orvosunk megvizsgálja a hasát, és a felmérés után ismerteti azokat a technikákat, amelyeket az Ön esetében lehet alkalmazni. Ezt követően egy laborvizsgálaton is részt kell vennie, hogy kiszűrjük az esetleges kockázati tényezőket. Végül pedig már csak a műtét időpontjának egyeztetése van hátra.

Hasplasztika beavatkozás után

A műtét körülbelül 1,5 órát vesz igénybe, és mindössze egy napot kell plasztikai sebészetünkön pihennie, másnap haza is engedjük. A műtétet követő napon már zuhanyozhat otthonában. A gyógyulás első hat hetében szorító ruhát kell viselnie, de 3-4 hét múlva már a nem megterhelő testmozgás is megengedett. Ezt követően pedig csak óvatosan, fokozatosan szoktassuk hozzá testünket az egyre nehezebb gyakorlatokhoz.

Mi az a mini hasplasztika?

A mini hasplasztika egy olyan beavatkozás, amely nem érinti a has teljes területét, hanem csak a köldök alatti felületet. Célja, hogy hasa alsó része feszes legyen, vagy az esetleges császármetszés nyomait javíthatjuk vele, amennyiben hasának csak azon a területen van szükség korrekcióra.

A mini hasplasztika árak általában olcsóbbak is, mint egy teljes hasi felületet érintő beavatkozás.

Gy.I.K

Mikor érdemes elvégezni a műtétet?

A hasplasztika műtét bármikor elvégezhető, azonban néhány szempontot figyelembe véve érdemes inkább ősszel vagy télen rászánnia magát. Esztétikai szempontból azért, mert a sebek így nyárra a fürdőruha szezonra már megfelelően begyógyulnak. Egészségügyileg pedig sokkal kevésbé kényelmetlen és kellemetlen a gyógyulás a hűvösebb időszakban, mint a nyári hőségben.

Hasplasztika ára: fedezi a TB?

Áraink minden műtét típus esetében személyre szabottak. A hasplasztika ára ugyanis sok tényezőtől függhet, mert egyénenként eltérő az egyes beavatkozások módja és menete. Jöjjön el személyes konzultációnkra, ahol meg tudjuk határozni az Önnek szükséges beavatkozás pontos árát!

A TB csak olyan plasztikai műtétek árát fedezi, amik egészségügyi szempontból hozzájárulnak az életminőség javulásához, vagy egészségügyi károkat előz meg. Ehhez szakorvosi véleményre van szükség, aki javasolhatja a műtétet.

Mennyire tartós a hasplasztika?

Hogy mennyi ideig élvezheti a különböző plasztikai műtétek eredményét, sok mindentől függhet. Hasplasztika esetén például befolyásolhatja az eredmény tartósságát a műtét utáni esetleges hízás. Egészségügyileg ennek nincs kockázata, a bőr megnyúlhat, de ezt újabb műtéttel lehet korrigálni. A műtét utáni fogyás következtében megereszkedett bőr eltávolítása viszont már együtt járhat egyes kockázatokkal. Ha volt már bármilyen műtétje korábban, azt a konzultáción mindenképp említse meg orvosunknak, hogy ki tudja szűrni a kockázati tényezőket és a megfelelő kezelést nyújthassa Önnek.

Szülés hasplasztika után: lehetséges?

A hasplasztika nem jelenti a gyermekvállalás végét. A beavatkozás után is lehet szülni, természetes úton is. A kockázata csak annyi, hogy a bőr ismét megnyúlhat, amit újabb beavatkozással feszessé lehet tenni. Fontos azonban, hogy ilyen esetben az újabb beavatkozás csak akkor végezhető el, amikor Ön már nem szoptat, valamint elérte a kívánt testsúlyt, és nincs testsúlyingadozás.