Arcműtét, arcplasztika

Az öregedés és különböző külső hatások következtében az arc bőre veszíthet rugalmasságából és petyhüdté válhat. Egy már lógó arcbőr csak plasztikai beavatkozás, arcműtét útján válhat ismét feszessé. Ha Önnek esztétikai problémát és így önbizalomhiányt okoz rugalmatlanná vált, megereszkedett arcbőre és felmerült Önben az arcplasztika lehetősége, jelentkezzen be személyes konzultációra a Lóderer Plasztikai Sebészetre!

Arcműtét vagy mini lifting?

A face lifting, más néven teljes arcplasztika és a mini lifting, azaz mini arcplasztika közötti különbséget a beavatkozásra szoruló terület mérete adja. A mini lifting esetében a beavatkozás az arcnak csak egy kisebb területét, a középső részét érinti. Ezzel szemben teljes arcműtétről akkor beszélünk, amikor a műtét a teljes arcterületre, valamint a nyakra is kiterjed. Ez utóbbira akkor van szükség, amikor a lógó bőr és a ráncok jelentősek és feltűnőek, valamint nem csak az arcon, de a nyak területén is jelen vannak.

arcplasztika

Fiatal és gyönyörű arc:

Kérjen időpontot konzultációra!

arcplasztika Lóderer

Arcműtét, arcplasztika: kinek lehet rá szüksége?

A bőr öregedésének mértéke nagyban függ a külső hatásoktól (pl. napsugárzás) és genetikától is. A szerencsésebbek még 50 éves koruk körül sem tapasztalják meg a petyhüdt, rugalmatlan arcbőrt. Sok páciensnél azonban már 40 éves kor körül jelentkeznek az öregedés jelei. Ez lehet akár a szemhéjak megereszkedése, amire megoldást jelent a szemhéjplasztika, de az arcbőr megnyúlása is gyakori. Az arcműtét egy olyan beavatkozás, amely során a megnyúlt, megereszkedett arcbőrt felemeljük, az így keletkező bőrfelesleget pedig eltávolítjuk.

Arcplasztika utáni gyógyulás

Amennyiben a beavatkozást altatásban végezzük, Önnek egy éjszakát klinikánkon kell töltenie, hogy megfigyelés alatt tarthassuk. A műtétet követően a szakorvos által meghatározott időpontban szükséges visszajönnie varratszedésre, valamint többször kontrollra is. A műtét után átmenetileg ellenjavallt a napozás, szolárium és szauna. Az első két hétben pedig a megerőltető fizikai tevékenység, sportolás sem megengedett.

A beavatkozás eredménye azonnal látható, de a hegek kb. 6 hónap elteltével gyógyulnak csak be, a teljes regeneráció pedig 1 évet is igénybe vehet. Az arcműtét eredménye hosszú évekig tart, de nem minden esetben marad fenn örökké. Az idő és a szövetek állapotának változása befolyásoló tényező lehet.

arcműtét

Gy.I.K.

Arcplasztika: marad-e nyoma a beavatkozásnak?

A műtét után közvetlenül duzzanat és bevérzés jelenhet meg, amelyek általában 2-4 hétig kellemetlenséget okozhatnak. A gyógyulást követően azonban a beavatkozás nyomai, a hegek többnyire rejtve maradnak, hiszen részben a haj vonalánál találhatók.

Vannak-e kockázatai a beavatkozásnak?

Mint minden sebészeti beavatkozásnak, az arcplasztikának is lehetnek bizonyos kockázatai, azonban az esetek többségében az arcműtét rendben zajlik, pácienseink pedig elégedettek. Az esetleges kockázatok minimalizálása érdekében a beavatkozás előtt egy teljes körű vizsgálaton kell részt vennie. A lehetséges szövődmények felismerése érdekében pedig műtét után egy éjszakát klinikánkon kell töltenie.

Arcplasztika árak: mennyibe kerül egy arcműtét?

Klinikánkon minden beavatkozás árát személyre szabottan határozzuk meg, hiszen függ az Ön testi adottságaitól, így az eljárás típusától is. Arcplasztika esetében például attól függ, hogy az Ön arcának feszessé tételéhez elegendő-e a mini lifting, vagy egy teljes arcműtét szükséges.

Milyen szépészeti beavatkozásokat végeznek a Lóderer Plasztikai Sebészeten?

Amennyiben Önnek valamilyen esztétikai vagy ebből adódó egészségügyi problémája van, amely kihatással van a mindennapjaira és önbizalomhiányt okoz, jelentkezzen be konzultációra. Klinikánk szolgáltatása széleskörű: az intim– és hasplasztikától egészen a különböző mellműtétekig számos típusú szépészeti beavatkozást végzünk.