Szemhéjplasztika

A szemhéjplasztika műtét segít visszafordítani az idő kerekét, a beavatkozásnak köszönhetően akár 8-10 évvel fiatalabb megjelenés is elérhető. A Lóderer Plasztikai Sebészeten korszerű technológiával végezzük az alsó és felső szemhéj átalakítását, amellyel nemcsak a tekintet, de az egész arc üdébbé válik. Kérjen időpontot első konzultációra!

Mikor van szükség szemhéjplasztikára?

Az életkor előrehaladtával a szemhéj bőre megereszkedik, megnyúlik, mert csökken a kollagén- és víztartalma. A megereszkedett szemhéjak beszűkíthetik a látóteret, az arc egésze pedig fáradt, gyakran szomorú megjelenésű lehet.

A lógó bőr és a ráncok esztétikai szempontból is zavaróak lehetnek, akadályozzák a sminkelést és akár önbizalomhiányhoz is vezethetnek. A duzzadt, táskás szemek és a szarkalábak megszüntetésére tartós megoldást kínál a szemhéjplasztika beavatkozás, amellyel az alsó és felső szemhéj külön-külön, valamint egyben is átalakítható. A Lóderer Plasztikai Sebészeten az Ön elképzeléseit meghallgatva állítjuk fel a kezelési tervet.

Szemhéjplasztika műtét nagy szakértelemmel, nyugodt környezetben: jelentkezzen be első konzultációra!

Szemhéjplasztika műtét

Úgy gondolja szemhéjplasztikai műtétre lenne szüksége?

Konzultációs időpontért
lépjen velünk kapcsolatba!

Felső és alsó szemhéjplasztika

Felső szemhéj plasztika

A felső szemhéj hajlamosabb inkább a megereszkedésre. Ilyenkor a külső szemzugban a szempillákra rálóg a feszességét vesztett bőr. A beavatkozás hatására a szem környéki régió attraktívabbá válik, az arc egésze pihent, vidámabb megjelenésűvé válhat.

A felső szemhéj anatómiailag is szoros összeköttetésben van a szemöldökkel, ezért előfordul, hogy felső szemhéj plasztikával egy időben vagy azt megelőzően szemöldök emelés is szükségessé válik. A szemöldök emelésére többféle technikai lehetőség kínálkozik, amelyek közül az Ön számára leginkább megfelelőt a konzultáció során tudja egyeztetni a plasztikai sebésszel.

Alsó szemhéj plasztika

Az alsó szemhéj esetében a ráncos bőr és a fáradt tekintetet okozó táskák jelentenek elsősorban esztétikai problémát a pácienseknek. A fáradtnak és gyakran szomorúnak ható tekintet nőknél és férfiaknál egyaránt zavaró lehet, sokszor pedig nemcsak az életkor, de genetikai adottságok is hozzájárulnak a karikák kialakulásához.

Szemhéjplasztika műtét a Lóderer Plasztikai Sebészeten

A szemhéjplasztikai műtét előtt plasztikai sebészünk egy konzultáción megvizsgálja Önt, meghallgatja elképzelését és ez alapján bemutatja az alkalmazható eljárásokat. Ezen a találkozón megválaszoljuk minden felmerülő kérdését és teljeskörű kezelési tervet is kap tőlünk, majd egyeztetjük a beavatkozás időpontját és a gyógyulás várható idejét, utókezeléseket is.

Szemhéjplasztika műtét 20 év tapasztalattal: jelentkezzen be klinikánkra!

Szemhéjplasztika műtét után: tünetek és gyógyulás

Mivel a szemet körülölelő szövetek rendkívül lazák, ezért a szem a műtét hatására beduzzadhat, ödémák és bevérzések alakulhatnak ki. Az első néhány napban feszülő, viszkető érzés is társulhat a tünetekhez, amelyek hatására a páciens nehezebben tudja kinyitni és becsukni a szemet.

A teljes gyógyulás körülbelül 5-6 hónapot vesz igénybe, de az eredmény három-négy hét után már látványos az esetek legnagyobb részében. A műtétet követően rövid megfigyelés után otthonába távozhat és a megszokott kényelmében lábadozhat. A műtétnél kétfajta varratot alkalmazunk: a belsők maguktól felszívódnak, míg a hajszálvékony külső varratokat a műtét utáni 5-7. napon távolítjuk el. Ekkor kerül sor az első kontrollvizsgálatra is, ahol ellenőrizzük a gyógyulást.

Szemhéj műtét Gy.I.K

Szemhéj felvarrás árak: mire kell számítani?

A szemhéjplasztika ára egyéni tényezők összege, csakúgy, mint a zsírleszívás vagy akár a mellfelvarrás beavatkozásoké is. Függ a választott műtéti eljárástól, a beavatkozás hosszúságától, kiegészítő kezelésektől (pl. szemöldök emelés). Az első konzultáción természetesen a szemhéj műtét pontos anyagi vonzatait is ismertetjük Önnel.

Mivel segíthetem elő a gyógyulást?

Ugyan a regenerálódási folyamat egyeseknél gyorsabb, amíg másoknál sokkal lassabban megy végbe, de van néhány tipp, amelyek egyéntől függetlenül beválnak. Nyári időszakban javasolt napszemüveget hordani a vékony, szem körüli bőr óvására. Ezen kívül például hialuronsavas termékeket érdemes használni a szemkörnyéken, amelyek visszaadják a nedvességet a bőrnek.

Szemhéjplasztika TB támogatással is igénybe vehető?

A szemhéj felvarrás csak akkor végezhető el társadalombiztosítási támogatással, ha az orvosi szakvéleménnyel alaposan megindokolt.

A szemhéj felvarrás örökké tartó eredményt garantál?

Nem. A genetikai és az öregedés folyamata hatással van a szemhéjplasztika tartósságára. Általában 8-10 évig őrzi meg a szemkörnyék az eljárás utáni állapotot, azonban ez szerencsés esetben akár 10-12 év is lehet.

Hogyan lassíthatom a szemkörnyék öregedését?

A műtét tartósságát nagyban befolyásolja a szem körüli bőr ápolása és a genetika. A rendszeres napozás vagy szoláriumozás igen káros a bőrnek, ezért télen és nyáron is viseljünk legalább 30 faktoros fényvédőt. A megfelelő folyadék fogyasztása (napi 2 liter átlagosan) is hozzájárul a szemkörnyék frissen tartásához. A napi 8 óra alvás, a monitor/telefon képernyőjének hanyagolása is lassítja a szemkörnyék öregedését.

Hol lehetséges első konzultáción részt venni?

Budapesten és Balatonfüreden is van lehetőség szemhéjplasztikai konzultációra.