Toka eltüntetés hagyományos és innovatív módszerekkel

okt 11, 2023 | Egyéb

A megereszkedett nyaki bőr sok embernek okoz komoly pszichikai problémát, amiben nagy segítséget jelenthet a toka eltüntetés. Napjainkban számtalan különböző módszer létezik a kezelésre, sőt a teljes eltávolításra is. Igénybe vehetünk hagyományos és újfajta eljárásokat is, amelyek visszaadhatják arcunk harmonikus körvonalait. Cikkünkben bemutatjuk, mit értünk pontosan toka alatt, mik lehetnek a testrész kialakulásának legfőbb okai, és milyen kezelési lehetőségek állnak rendelkezésünkre.

toka eltüntetés

Miért fontos a toka eltüntetés?

A toka nem más, mint az áll alatti területen összegyűlt bőrréteg, amely részben a szájfenék izomzatának testsúlyváltozás vagy életkori adottságok miatt bekövetkező megereszkedéséből, részben meglazult zsírszövetből áll. Gyakran előfordul, hogy a kialakulása következtében az arcot, így a teljes megjelenést negatív irányba befolyásolja. Mindez jelentős önbizalomhiányt eredményezhet, ami akár további súlyos lelki megbetegedésekhez is vezethet. A lógó toka eltüntetése sokszor igen nehéz, mivel számos alkalommal a mérete komoly életmódváltozás hatására sem csökken.

A kialakulás lehetséges okai

A nyaki bőr túlzott megereszkedésének alapvetően három fő oka lehet: genetika, öregedés, valamint rövid időn belüli figyelemre méltó fogyás vagy hízás. Ezen kívül a kialakulásában fontos szerepet játszhat még a helytelen testtartás is, amelynek következtében az áll alatti bőrréteg elveszti rugalmasságát. A toka egyforma mértékben jelentkezik férfiaknál és nőknél.

  • Génkészlet: Minden ember meghatározott számú és jellegű génnel születik, amelyek információt hordoznak magukban. Ezek az információk szabják meg a biológiai tulajdonságainkat, amelyeket gyökeresen sajnos nem tudunk megváltoztatni, de korrigálni annál inkább.
  • Testsúlyváltozás: Ha rövid időn belül jelentős súlygyarapodás vagy -csökkenés következik be, a bőr elveszítheti feszességét, így elkerülhetetlenné válik a toka eltüntetése. Emellett a magas kalóriatartalmú ételek és a mozgásszegény életmód kifejezetten rontanak a helyzeten.
  • Az idő előrehaladása: Idősebbeknél gyakori a nyaki kötőszövet meglazulása. Ugyanakkor fiataloknál is előfordulhat a probléma, aminek következtében az illető megjelenése nem feltétlenül lesz összhangban a tényleges életkorával.
lógó toka eltüntetése módszerek

Megoldások a problémára

Akár a megereszkedett toka eltüntetésére, akár egyéb panaszok kiküszöbölésére ma már számtalan fájdalommentes és eredményes módszert ismerünk. A megfelelő masszázs kezelés, nyakplasztika, mezoterápia vagy jégpakolás jól látható szépészeti megoldásokat nyújtanak. Ezek között léteznek tradicionális eljárások, mint például az egészséges étkezés vagy az elegendő mennyiségű napi vízfogyasztás, valamint orvosi beavatkozások, mint például a plasztikai műtétek.

Toka eltüntetés hagyományos módon?

A vérkeringés serkentése

A masszázs egyfelől gyorsítja az anyagcserét, másfelől stimulálja a vérkeringést. Mindemellett léteznek különböző pakolások, amelyek ugyancsak segítenek a zsírréteg felszívódásában. Ilyenek lehetnek például a jég vagy akár a tojásfehérje tejjel, mézzel és citromlével. Ez utóbbi keverék nemcsak az áll alatti terület, hanem a bőr általános egészségi állapotának javításához is hozzájárulhat. Az otthoni praktikák alkalmazása előtt azonban érdemes megfelelően tájékozódni, esetleg konzultálni egy szakértővel, hiszen ezek nagy többsége nem a bizonyítékokon alapuló orvoslás javallatai közé tartozik.

megereszkedett toka eltüntetése

Miért erősítsünk?

A helyes étkezés mellett természetesen elengedhetetlen a rendszeres testmozgás. A sport segít maximalizálni az energiafogyasztást és felgyorsítani a zsírégetést. Ugyan a kardio edzések, mint például a kocogás vagy a spinning jobb zsírégetők, az erősítések támogatják az izmok, így az arc és a nyaki fejbiccentő izmok feszesítését is. Ezen kívül könnyen találhatunk kifejezetten az adott problémára megoldást kínáló gyakorlatokat, amelyeket szinte bárhol és bármikor elvégezhetünk.

Toka eltüntetés egészséges étrenddel

A kiegyensúlyozott táplálkozás nemcsak esztétikai szempontból meghatározó, de az egészséges életvitelben is nélkülözhetetlen. Egy jól megtervezett étrend hosszú távú fenntartása csökkenti a felesleges zsírt a test különböző részein. Emellett lényeges, hogy magas kalóriaégető hatású és E-vitaminban gazdag ételt vigyünk be, mint például halakat, csonthéjas gyümölcsöket vagy teljes kiőrlésű gabonaféléket. Az E-vitamin fontos szerepet játszik a bőr hidratáltságának megőrzésében, így annak rugalmasságában is.

Innovatív eljárások és kezelések

A bőrfeszesítés jövője, avagy a bioszálak

Az FTC (Fine Thread Contour), azaz a kontúrterápia alatt valójában bőrfeszesítést értünk. Az eljárás egy sokaknál hatékony és gyors módszer a toka eltüntetésére, amely során apró tűszúrásokkal bioszálakat helyeznek a bőr rétegeibe. Ezek a szálak ösztönzik a kollagén termelődését, így visszahúzzák és megemelik az arcbőrt. A varróanyag abszolút természetes, magától felszívódik, a beültetés pedig egyáltalán nem jár fájdalommal. Kisebb véraláfutások ugyan előfordulhatnak, de 2-3 hét múlva nyomuk se lesz többé.

Érdemes megműteni?

Ha hosszú évekre szóló eredményeket szeretnénk, a tokaplasztika az egyik legmegbízhatóbb alternatíva. A Lóderer Plasztikai Sebészeten modern orvosi technológiákat alkalmazunk, mint például felszívódó varratokat, hogy Ön kifogástalan színvonalú ellátásban részesülhessen. Orvosaink magasan képzett szakemberek, akik hatalmas szakmai tapasztalatot tudhatnak maguk mögött. A műtét utáni éjszakát nyugodt és zavartalan körülmények között töltheti el klinikánkon, amelyet követően másnap komplikációk hiányában hazaengedjük.

  • Egyszerű: Nincs meghatározva, hogy milyen típusú beutalóval lehet bejutni a műtétet megelőző laborra.
  • Hosszú távú: Ez a fajta opció sok évre szóló esztétikus és tartós végkifejletet kínál. Ha szeretnénk elkerülni a többszöri kórház vagy orvos látogatást, hogy még varratszedésre se kelljen visszamenni, tanácsos fontolóra vennünk a plasztikai lehetőséget.
  • Fájdalommentes: Mivel a műtét altatásban történik, a beavatkozás alatt semmit nem lehet érezni. Műtét után tíz napon keresztül nyakrögzítőt szükséges viselni.
megereszkedett toka eltüntetése

Toka eltüntetés a zsíroldás forradalmasításával

Ha a toka eltüntetése házilag nem hozta meg a szükséges eredményt, a zsíroldó injekciós kezelés kifejezetten hasznos lehet. A beavatkozást más néven Sagoni Melt módszerként szokták emlegetni, amelynek lényege, hogy a felszabadult természetes enzimek apránként lebontják a zsírsejtek falát, így már néhány alkalom után is csökkenhet a lelógó szövetek mérete. A procedúra után kisebb bőrpír előfordulhat ugyan, de semmi szükség kompressziós kötés viselésére vagy egyéb korlátozásokra.

Mi alapján válasszunk?

Ha nem vagyunk szakértők, bármelyik alternatíva mellett nehéz állást foglalni. Az is lehet, hogy a tökéletes megjelenés érdekében egyszerre több fajta kezelést szükséges igénybe vennünk. A tradicionális eljárásokat ötvözhetjük innovatív megoldásokkal, így például a ráncfeltöltést kombinálhatjuk jégpakolással, vagy az injekciós zsíroldást társíthatjuk kiegyensúlyozott táplálkozással és rendszeres testmozgással. Azt, hogy végül melyik beavatkozás lehet számunkra a legideálisabb, több különböző összetevő is befolyásolhatja.

Az életkor, a bőr és az egész szervezet egészségügyi állapota, az adott panasz jellege, valamint az egyéni preferenciák mind elengedhetetlen szerepet játszhatnak a végső döntés meghozatalában. Nem mindegy például, hogy hajlandóak vagyunk-e kés alá feküdni vagy életmódot változtatni. Nagy segítség lehet, ha kikérjük egy orvos véleményét, aki professzionális tanácsokkal láthat el bennünket. Mindennek köszönhetően ismét azt az embert láthatjuk a tükörben, akit valójában látni szeretnénk.