Elrontott ajakfeltöltés utáni teendők

dec 11, 2023 | Egyéb, Uncategorized @hu

Az utóbbi időben nagyon népszerűvé vált az ajakfeltöltés. Ez egy viszonylag gyors és egyszerű eljárás, azonban mégis előfordul, hogy nem megfelelő szakember végzi, nem megfelelő anyaggal. Az elrontott ajakfeltöltés bizony probléma, de a jó hír az, hogy nem helyrehozhatatlan.

Az ajakfeltöltés jelentése, célja és előnyei

Az ajakfeltöltés olyan esztétikai eljárás, ahol dermális töltőanyagot injektálnak az ajkakba. Ennek a beavatkozásnak a célja az ajkak megjelenésének javítása, azok kontúrjának élesítése, az aszimmetria vagy aránytalanság kiegyensúlyozása, a térfogat helyreállítása, a hidratálás fokozása és a finom repedések eltüntetése.

Az ajakfeltöltés számos előnnyel jár, hiszen személyre szabható az egyes páciensek igényei és problémái szerint. Ezzel az eljárással korrigálhatóak a veleszületett esztétikai hiányosságok, sérülések okozta deformitások, és a kor előrehaladtával elvesztett szájkontúr is helyreállítható. Az ajakfeltöltés hozzájárul a teltebb és fiatalosabb megjelenéshez, és segít megtartani az ajkak hidratáltságát, ami különösen idősebb páciensek számára jelenthet előnyt. Az eljárás szimmetrikus és egyedi eredmények elérését teszi lehetővé. A hyaluronsav révén pedig a nedvesség megtartásával járul hozzá a szép és hidratált ajkak kialakításához.

Elrontott szájfeltöltés? Kellemetlen, de nem helyrehozhatatlan!

Az elrontott szájfeltöltésnek számos lehetséges oka van, amelyek közé tartozik a helytelen injekciós technika, a nem megfelelő termékhasználat, a túlzott töltőanyag alkalmazása, valamint az utókezelés hiánya. Az egyik legveszélyesebb probléma azonban a silány minőségű vagy engedély nélküli töltőanyag használata, így kritikus fontosságú, hogy gondosan ellenőrizzük az eljárást végző intézményt és szakembereket, hogy biztosan jó kezekben legyünk.

A jellemző problémák közé tartozik az egyenetlen és aszimmetrikus ajkak, amelyek általában helytelenül beadott hyaluronsav miatt alakulnak ki. Túlzott töltés esetén ún. „kacsaszáj” jön létre, ahol az ajkak kidudorodnak és merevek lehetnek, nehezítve a korrekciót. A ritka, de súlyos szövődmények közé tartozik a nekrózis vagy szövetelhalás, amely azonnali orvosi beavatkozást igényel. A probléma forrása a helytelen termékhasználat vagy a képzetlen szakember általi beavatkozás is lehet.

Elrontott ajakfeltöltés utáni csomók

Az elrontott szilikonos ajakfeltöltés gyakori probléma, amely sok türelmet és tapasztalatot igényel az eltávolítás során. A hyaluronsavas ajakfeltöltés esetén is kihívások merülhetnek fel, például a csomósodás, amelyet akár műtéttechnikai problémák is okozhatnak. Fontos ezért a mértékletesség, hogy az ajkak esztétikusak és természetesek maradjanak, és ne legyenek túltöltve.

Elrontott ajakfeltöltés kezelése

Az elrontott ajakfeltöltés kezelése kritikus lépés annak érdekében, hogy helyrehozzuk az esztétikai hibákat és biztosítsuk a páciens elégedettségét. Először is fontos kivizsgálni és értékelni az ajkak állapotát, valamint az elrontott beavatkozás okát. Az egyenetlen, túltöltött vagy más hibákat tartalmazó ajkak kezelésére többféle megoldás létezik.

Az első lépés általában a hyaluronsavas ajakfeltöltő anyag részleges vagy teljes eltávolítása lehet, különösen, ha a hibás eredmény hyaluronsavas injekció miatt alakult ki. Ezáltal korrigálhatóak az ajkak és visszaállítható a természetes megjelenés. Az eltávolítási folyamatot kizárólag szakember végezheti el, de a beavatkozás után általában időre van szükség a gyógyuláshoz és a regenerációhoz.

Ha az elrontott ajakfeltöltés hátterében silány minőségű vagy nem megfelelően engedélyezett anyag áll, az esetleges szövődmények elkerülése érdekében szintén javasolt az orvosi ellátás igénybevétele. A nekrózis, vagyis szövetelhalás esetén azonnali orvosi kezelésre van szükség és a további egészségügyi problémák elkerülése érdekében időben kell reagálni.

Az elrontott ajakfeltöltés kezelése mindig egyéni megközelítést igényel, és az orvos személyes konzultáció során fogja meghatározni a legjobb terápiás megoldást, hogy visszaállítsa az ajkak természetes és esztétikus megjelenését.

Ajak- és szájfeltöltés a Lóderer Plasztikai Sebészet nagy szaktudású orvosaival

A Lóderer Plasztikai Sebészeten a korszerű hyaluronsavas ajakfeltöltést végezzük, elhagyva az elavult szilikonolajos módszert. Az ajkak formázását és volumenük növelését természetes hyaluronsavval valósítjuk meg, hogy a végeredmény természetes és esztétikus legyen. Tapasztalt orvosaink segítenek elérni az általánosan kívánt hatást, és figyelembe veszik az Ön igényeit az eljárás során.

Előnyös, hogy nem kell aggódnia a túlzottan felduzzadt ajkak miatt, mivel az ajakfeltöltés eredménye természetes és harmonikus. Nem szükséges előzetes konzultáció a szájfeltöltéshez. A beavatkozás gyors és egyszerű, mindössze 10-15 percet vesz igénybe. Orvosunk meghallgatja elképzeléseit az ideális ajkakról, majd részletesen tájékoztatja az elérhető lehetőségekről és a kezelés menetéről.

A hyaluronsavas ajakfeltöltés után duzzanat és véraláfutás előfordulhat, de nincs ok aggodalomra, mivel ezek természetes reakciók, amelyek általában néhány nap alatt maguktól elmúlnak. Az eredmény azonnal látható, de az ajkak végső formája általában 7-10 nap alatt alakul ki.

Az eljárás nemcsak az ajkak méretét növeli, hanem formájukat is korrigálhatja. Az ajkak kontúrt kaphatnak, és ha az ajakméret eltérő, a vékonyabb ajkakat hozzáigazítják a vastagabbhoz, így szimmetrikus és formás megjelenést eredményezhetnek.

Az ajakfeltöltés során a kívánt eredménytől függően hyaluronsavat injektálunk a területre egy vékony tű segítségével. A beavatkozás kissé kellemetlen lehet, de a gyönyörűen formált, telt ajkak hónapokig tartó elégedettséget nyújtanak.

A beavatkozás után ajánlott kerülni a szoláriumozást, szaunázást, edzést és sminkelést, amíg a bevérzések láthatók. De az ajakmosás megengedett már az eljárás napján.

Elrontott szájfeltöltés korrekciója

A Lóderer Plasztikai Sebészet orvosai széleskörű szakmai tapasztalattal és kiváló szaktudással rendelkeznek az esztétikai beavatkozások terén, és nemcsak az ajakfeltöltések eredményes elvégzésében, hanem az esetlegesen – korábban – elrontott ajakfeltöltések korrekciójában is szakszerű segítséget nyújtanak.

Az esztétikai hibák vagy nem megfelelő eredmények esetén az orvosok a legmodernebb technikák és eljárások alkalmazásával képesek visszaállítani az ajkak természetes és harmonikus megjelenését. Az orvosok személyre szabott megoldást kínálnak az ajakfeltöltésekkel kapcsolatos problémákra, hogy a páciensek visszanyerjék önbizalmukat és elégedettek lehessenek az eredménnyel.

Ajak- vagy szájfeltöltés ára

A klinikán minden beavatkozás esetében egyedi árat határoznak meg, mivel az eljárási mód és az alkalmazott anyag mennyisége eltérő lehet egyénenként. A hyaluronsavas ajakfeltöltés ára szintén az injektált anyag mennyiségétől függ. A pontos árat csak egy személyes konzultáció során tudjuk megadni a pácienseknek.